Home Видео 26.04.14 г. Пресконференция на ВМРО - Перник с Ангел Джамбазки

26.04.14 г. Пресконференция на ВМРО – Перник с Ангел Джамбазки

Циганският въпрос в Трън е Европейски въпрос и той трябва да бъде поставен за решаване в европейските институции. Сега в рамките на ЕС има двойствено, лицемерно отношение по този проблем. На нас обикновено ни се казва, че като държава трябва да дискриминираме позитивно, което значи да даваме привилегии на циганските общности. Но когато тези хора, като европейски граждани, тръгнат да търсят щастието си във Франция или други европейски държави, от там ни ги връщат обратно, а не ни показват как точно да бъдат вписани и интегрирани. Ние ще поставим много ясно този въпрос, казвайки на шега, че подкрепяме правото на всеки един жител на незаконния катун в Трън, да си построи такъв под Айфеловата кула, заяви Ангел Джамбазки на пресконференция в Перник. Той е заместник-председател на ВМРО и е втори в листата на „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ за Евроизборите на 25 май.

Когато се заговори за европейски избори, хората приемат разговора с недоверие, по простата причина, че европейските теми са далечни от тях. Имат всички основания. Вината за това българите да не се интересуват от европейската тематика е на хората, които в последните 25 години управляваха България. Управляваха без прозрачност и по никакъв начин не накараха хората да заинтересовани и приобщени към тази тема, възмути се Ангел Джамбазки.

Кандидатът за депутат в ЕП заяви, че европейската трибуна може да бъде изключително важна за начина на живот за българите и конкретно за пернишка област.

Основно за нас в тази европейска кампания ще бъдат доходите на хората. Всички 17 човека в листата са напълно наясно, че това е най-важният въпрос за гражданите. Водещо в нашата кампания ще бъде възможността всеки един евроцент да бъде вложен в българската икономика и общество. Доскоро България внасяше вноска в ЕС, почти равна на парите, които успяхме да усвоим. Това не е европейски проблем, а на хората, които в България отговарят за тези неща. Затова всеки един евроцент трябва да бъде влаган в здравеопазване, образование и земеделие, допълни Джамбазки.

Организаторът на ВМРО за Пернишка област Кирил Караманчев информира, че от ВМРО работят за промените, които са внесени в Кодекса за социално осигуряване, които касаят подпомагане за хората първа категория труд. Това са енергетици, миньори, хора, които са се занимавали в добивна промишленост.

В годините назад тази привилегия им беше отнета и те чакаха с години, не им достигаха точки, имаше и всякакви други пречки, за да се пенсионират след 20 години стаж, допълни Ангел Джамбазки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари