Home Видео Джамбазки в "Денят започва"-16.02.2016

Джамбазки в „Денят започва“-16.02.2016

Евродепутатът Джамбазки смята, че мониторингът за България трябва да отпадне

България е поставена в неравностойно положение спрямо останалите държави-членки на Европейския съюз заради механизма за мониторинг, затова той трябва да бъде премахнат.

Тази позиция заяви заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки в „Денят започва“ на БНТ по време на пряко включване от Брюксел.

Повод за разговора бе изявление на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че България и Румъния може да бъдат разделени в мониторинговия механизъм, тъй като северната ни съседка бележи по-голям напредък от страната ни.

По думите на евродепутата от ВМРО механизмът поставя България в унизително положение спрямо останалите държави-членки. Няма никакво съмнение обаче, че българското правителство трябва да продължи усилията си, за да бъде сложен ред в правосъдието и съдебната система, коментира още той.

Редно е първо да видим точно какво е казано, тъй като на такива политически срещи се говорят доста неща, за да не бъде развален телефон – едно да е казано, друго да е предадено, заяви още заместник-председателят на ВМРО в коментар за изказването на Юнкер.

Джамбазки защити и тезата, че Европейската комисия има начини да въздейства по отношение на блокадата на българо-гръцката граница. Той е категоричен, че страната ни трябва да защити интересите си пред Съвета на министрите и да започне наказателна процедура срещу Гърция, за да бъде прекратен този произвол.

Гърция не спазва задълженията си по Дъблинския регламент по отношение на нелегалните имигранти – не снема пръстови отпечатъци, не взема лични данни, не регистрира влизащите лица, критично поясни Джамбазки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари