Home Видео Ердоган е съучастник на случващото се в Кобане

Ердоган е съучастник на случващото се в Кобане

Положението в Кобане и заплахата от страна на „Ислямска държава“ бе тема на изказване на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки.

Ето с какви думи се обърна той към колегите си в Европейския парламент:

Уважаеми господин председател, уважаеми колеги,

В момента в сирийския град Кобане се извършва геноцид. Главорезите от „Ислямска държава“ вече месеци наред обезглавяват, разстрелват, разпъват на кръст стотици мъже, отвличат, изнасилват и държат в робство хиляди жени, момичета и деца, кюрди и язиди, християни – жертви на този геноцид, които живеят мирно по тези земи от хилядолетия. Това е тежко престъпление срещу човечеството съгласно „Конвенция за преследване и наказване на престъплението геноцид“ на ООН, приета през 1948.    

Това зверство, това престъпление срещу човечеството, този геноцид срещу кюрди, язиди и християни в Кобани, в Сирия и в Ирак се извърша от престъпната организация от „Ислямска държава“ със съучастието, съдействието, военната и логистична помощ на водената от неоосманиста Реджеп Тайип Ердоган Република Турция.

Кобани е пример, образец за демократично кюрдско самоуправление и това е причината Ердоган да бездейства и да наблюдава безучастно клането, което извършват подкрепяните от него ислямисти над мирното население.

Политиката на Турция в региона е насочена срещу интересите и сигурността на Европейския съюз и в частност срещу интересите и сигурността на България и Балканите.

Настоявам тази зала остро да осъди геноцида извършван от ИД и гласно да осъди и порицае съучастието на Република Турция и президента ѝ Ердоган в това военно престъпление срещу човечеството.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари