Home Видео Бежанците искат в Дрезден, не в Долно Сахране

Бежанците искат в Дрезден, не в Долно Сахране

Втората вълна от бежанци е следствие от изказването на Ангела Меркел, че ще отвори границата на Германия за имигрантите. Тя направи самоубийствен жест, като ги покани и заяви, че Европа застарява и ще се подмладява с бежанците.

Този коментар направи заместник-председателят на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки в студиото на Нова телевизия.

Повод за разговора бе приетото от Европейския парламент решение за разпределяне на квоти за приемане на имигранти и бежанци от Сирия, страните от Близкия Изток и Африка. Джамбазки е единственият български евродепутат, който е гласувал „против“.

Младите мъже от Сирия не искат да служат в армията си, те искат социални помощи в Европа. Аз не искам такива хора да определят нашата политика. Бъчварова не прави нищо по въпроса. Тя действа като Меркел –  кани бежанците у нас, възмути се Джамбазки.

Разпределянето на бежанците в ЕС е безумно, даде оценка той, посочвайки като основен аргумент, че подобно решение нарушава националния суверенитет на страните-членки. 

Втората причина за недоволството му е, че не е ясна какъв е броят на хората, които трябва да приемем. Другият месец ще има ново разпределяне. Това няма да свърши никога, прогнозира евродепутатът.

На въпроса дали България може да избира бежанците, които да бъдат разселени у нас, той отговори, че никой няма да позволи такова разпределяне, особено на нас. Само ние се правим на по-европейци, от европейците.

От друга страна Джамбазки запита и как ще се разселва някой насила в Долно Сахране, след като той иска да отиде в Дрезден.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари