Home Видео Александър Сиди - 12 юни 2019

Александър Сиди – 12 юни 2019

Александър Сиди: БСП загубиха тежко тези избори и вместо да се извинят, обърнаха нещата с оставката на Горанов и субсидиите

От ВМРО са предлагали в предишния парламент субсидията да падне на 6 лв. и да има таван

БСП загубиха тежко тези избори и вместо да се извинят на своите гласоподаватели, те обърнаха нещата с оставката на Горанов и субсидиите, което е абсурдно. Това не е проблем, който от партията да не са знаели, това е проблем от 2001 г. Не е проблем, който е създал министър Горанов или 44-ото Народно събрание. БСП също са управлявали в този период и също така са знаели, техният финансов министър е разписвал какви пари да получават партиите, знаейки че има грешка.

Това заяви в предаването „Всичко коз”на Канал 3 Александър Сиди – народен представител от ВМРО.

ВМРО е една от партиите, които имат собствени имоти и приходи, така че не се притесняваме от намаляването на субсидиите на 1 лев. Още по времето на 43-ото Народно събрание, ние сме предлагали субсидията да бъде намалена наполовина – 6 лв., и да има таван, който да възлиза на не повече от 5 млн. Въпросът е не колко е размера на субсидията, а колко получават партиите и за какво ги харчат, допълни той.

И в 43-ото, и 44-ото Народно събрание сме предлагали намаляване на ДДС върху лекарства и книги. Предложихме вариант за намаляване на цената на хляба със слагане на законоустановена оценка, защото от производителя до купувача цената се вдига и искахме да намалим тези ставки, защото ДДС-то няма да намали цената на хляба, това е ясно, заяви народният представител от ВМРО.

По темата за работата на българо-македонската историческа комисия  Сиди сподели, че няма разбирателство за произхода на Делчев. Гоце Делчев в едно негово писмо пише сам: „Какво да направим, братя, като си сме българи“. Тази истина от някои в Македония не може да се приеме, защото Гоце Делчев е голям герой за тях, той е македонският Васил Левски. Ако приемат истината, те ще трябва да променят мисленето и политиката на Македония през последните 60 години. Можем да говорим за общо бъдеще, само ако се обединим, че имаме общо минало на един народ, категоричен бе Сиди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари