Home Видео Ангел Джамбазки - ЕП - мигрантски въпрос - 10 март 2020

Ангел Джамбазки – ЕП – мигрантски въпрос – 10 март 2020

Ангел Джамбазки: Никой не е приел нелегален мигрант в дома си, но продължавате да ни учите на ум и разум

Българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки участва в дебата в ЕП за миграционната ситуация на гръцко-турската граница и общата реакция на ЕС.

Джамбазки обвини в лицемерие колегите си от Европарламента. Много хора днес тук в тази зала трябва да се срамуват, каза той.

Българският евродепутат заяви, че в предишните години много от евродепутатите вляво прикривали и оправдавали турския президент Реджеп Ердоган и се правели, че не виждат, че това е един диктатор, използващ човешкото нещастие за личните си политически цели.

Казахте: Ще се справим. Не, не се справихте. Нямаше как да се справите. Сега чувам някои от Вас да казват да се отворят границите. Питам кой от Вас е приел в своя дом поне един нелегален имигрант от Афганистан, Иран или Еритрея? Ако има поне един, нека вдигне ръка. И ще призная, че съм сгрешил. Знам, че няма такъв, но продължавате да ни учите на ум и разум. Това, уважаеми, е лицемерие, посочи Джамбазки.

Въпрос към българския евродепутат отправи Мик Уолъс от радикалната Европейска обединена левица-Северна зелена левица. От думите на Уолъс стана ясно, че и той е противник на Ердоган. Но ирландецът изрази мнение, че европейците трябва да помогнат на бежанците. След което се похвали, че е приел за година и половина в дома си кюрд от Ирак.

Ще си позволя да Ви преподам много кратък и бърз урок по международно право, отговори Джамбазки. И изтъкна, че бежанец е този, който идва от война. А Турция е сигурна държава и на територията ѝ не се води война.

От територията на Турция в Гърция и България не може да дойде бежанец, а единствено нелегален имигрант, каза Джамбазки и обвини Уолъс в лъжа.

Тези нелегални мигранти не са от Сирия, обясни Ангел Джамбазки и се зарече да подари на колегата си глобус.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари