Home Видео Ангел Джамбазки пред НоваТВ за проблемите на София

Ангел Джамбазки пред НоваТВ за проблемите на София

Такса смет в София трябва да се изчислява на базата на изхвърления боклук. Това заяви общинският съветник и кандидат кмет от ВМРО-БНД Ангел Джамбазки, който бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия. В момента той е общински съветник в Столичния общински съвет и председател на комисията по обществен ред и сигурност.

Единият вариант за начисляване на таксата въз основа на предадения боклук, като това няма да стане лесно, но трябва да се осъществи, бе категоричен той. Кандидатът на ВМРО смята, че първоначално столичани едва ли ще си купуват торбички за боклук, а ще продължат да изхвърлят отпадъците си, както досега. Джамбазки посочи, че неговото предложение е по-справедливо. „Божа работа е кога ще бъде построен заводът за боклук. Интересното е, че и общинските съветници са в неведение за актуалните нещо по договора.“, заяви той.

В коментар за бездомните кучета Ангел Джамбазки обясни, че решението е просто – маркиране и регистриране на всички домашни любимци. „Към момента в София са регистрирани 7 хиляди, а реално са повече от 150 хиляди. Когато собственик изхвърли на улицата регистрирано животно, той ще бъде глобен. От дружеството „Екоравновесие“ прибират от улицата малки кученца, а не женските, защото им се плаща на брой. Агресивните животни трябва да бъдат приспивати. Според администрацията в момента бездомните кучета са 10 хиляди, но според мен са повече от 25 хиляди“, подчерта Джамбазки.

Относно въпроса за трафика кандидатът за кмет на ВМРО заяви, че на първо място трябва да се подреди „зелената вълна“ в столицата. Според него не трябва да се увеличава цената за престой в „синя зона“ и обхвата на зоната, поне докато не се построят безплатни буферни паркинги по периферията на центъра и не се довърши втория лъч на метрото.

Джамбазки попита риторично знаят ли софиянци защо таксата за престой в синя зона е един лев и на каква база се смята това. И защо общината взима пари за паркиране от софиянци, след като не изпълнила ангажимента си да осигури достатъчно бърз и удобен транспорт и места за паркиране в периферията на широкия център на столицата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари