Home Видео Антов е за по-справедливо разпределяне на средствата за бездомни

Антов е за по-справедливо разпределяне на средствата за бездомни

На 19 декември, по време на сесията на Столичния общински съвет, се гласува увеличаване на средствата в бюджета за Центъра за временно настаняване на бездомни хора в район „Илинден“. От групата на ВМРО не подкрепиха тази мярка, защото настояват за по-справедливо разпределение на средствата за бездомни. Според общинския съветник от ВМРО Димитър Антов тежестта за бездомните трябва да се поема равномерно от всички райони в София. Бездомните хора заслужават да им се отпуснат повече средства, но такива центрове трябва да има и в южните райони, в Банкя, в Бояна.

Нашата група беше против не защото смятаме, че не трябва да се упражнява грижа от обществото към хора, изпаднали в такова състояние, а защото се настоява този център да бъде точно в р-н „Илинден“ и точно в съседство с общината, а и освен това се настоява този център да се разширява. В същото време до нас достигна подписка от над 1100 човека, жители на района, които са възмутени от случващото се в там. Пейките, алеите, междублоковите пространства са заети от хора със съмнително поведение и външен вид. В случая грижата за един е проблем за друг, каза Антов и допълни:

Тези хора, които живеят в района, си плащат данъците и таксите и искат да живеят нормално като всички останали граждани по районите. Още повече, че в район „Илинден“ в съседство освен Центърът за бездомни е и циганската махала, която носи след себе си мръсотията, каруците, престъпността. Жителите на „Илинден“ понасят и тази тежест.

Тези, които дават морални съвети, нека да приемат тези центрове в южните квартали – Бояна, Банкя. Честно е, морално е. Нямаме нищо против да се грижим за бедните, но да споделяме грижата поравно, завърши общинският съветник от ВМРО Антов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари