Home Видео Атанас Стоянов: Повишаването на пенсиите е първата крачка

Атанас Стоянов: Повишаването на пенсиите е първата крачка

Гласуван е вече и на второ четене нашият законопроект, който бе и предложение на коалиционното правителство, за увеличение на минималната пенсия от 1 юли на 180 лв., а от 1 октомври – на 200. Това е първата стъпка от поетапнато, плавно повишение на доходите на възрастните хора. Това е и от основните приоритети в програмата на Обединени патриоти – повишаване на доходите на българите.

Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, българи“ по телевизия Алфа народният представител от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Атанас Стоянов.

Вече няма нужда само от административни мерки, а трябва да се мисли за създаване на икономически условия за възраждане на българското производство. Стимулирайки българската икономика, плавно, поетапно и ежегодно ще може да повишаваме доходите на пенсионерите и на работещите, обясни Стоянов.

Той заяви, че Обединени патриоти са поели ангажимент към избирателите си – предстои в 4-годишния мандат да се случи актуализация и индексация и на останалите пенсии. Към сегашният момент единствено това увеличение на минималните пенсии е било възможно за държавния бюджет.

Справедливостта и солидарността са основни принципи в социалното осигуряване, каза Стоянов.

Запитан за разликата между доходите в България и други страни от ЕС депутатът заяви, че по-високите доходи на българите не трябва да са желание, а трябва да са цел, която да се преследва и постига.  Европейските развити държави са си свършили работата за десетилетие напред, а ние за близо 30 години нищо не сме постигнали. Сега това ще започне да се променя, каза той.

Народният представител отново повтори формулата – икономика, свежи пари, възможност за повишаване на пенсиите на всички хора, които с труда си наистина градиха България.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари