Home Видео Богданов - ТВ Европа - 27.09.2017

Богданов – ТВ Европа – 27.09.2017

Богданов: 200 хиляди деца не влизат в училище

Няма нищо обезпокояващо в коалицията. Отстоявайки собствената си идентичност и приоритетите, които сме обещали на своите избиратели, няма как в определени моменти да няма нужда от една среща между лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти, на която все пак да се препотвърдят ангажиментите, които са поети по време на създаването на това правителство.

Това коментира народеният представител и член на Изпълнителния комитет на ВМРО Красимир Богданов в ефира на телевизия Европа.

В парламента работим съвместно на ниво работни групи между специалисти от двете политически формации и смятам, че работим доста добре. Искам да успокоя нашите сънародници, че няма причина за безпокойство. Това са нормални политически практики. Моето желание е коалиционният съвет да се събира по-често, за да може да се избегнат някои недоразумения. Коалицията е стабилна и това, което сме заложили като управленска програма, започваме да го изпълняваме с все по-бързи темпове. Заявката за пълен четиригодишен мандат към момента изглежда абсолютно реална и смятам, че едно такова управление е полезно за България, допълни той.

Във вътрешно политически аспект Богданов коментира, че има бавен икономически ръст и плавно повишение на доходите. Може би не е с такива темпове, с каквито нашите сънародници очакват това нещо да се случи.

Според него язвата, която е свързана с корупцията и с недобрата работа в съдебната система, наистина изисква много по-голям ангажимент и усилия и на Народното събрание, и на Министерски съвет, и на всички отговорни институции за приемане на антикорупционен закон и за една реална борба с корупцията и то на всички нива.

Около двеста хиляди деца не влизат в училище. Една част от тях са заминали с родителите си в чужбина, но по-голямата част от тях са възпрепятствани от самите родители да посещават училище. Стигнахме до извода, че трябва да се криминализират случаите, в които родителите възпрепятстват децата си да посещават училище. Както насилието над деца е криминализирано. Аз не смятам, че е по-малко насилие това да лишиш детето си от възможност и перспективи за развитие и намиране на достойна работа, когато завърши училище, заяви още той и допълни, че в тази посока за набелязани някои мерки, като безплатни детски градини. Това е възможно. Имаме и потвърждението на МОН, увери патриотът.

По отношение на събитията в Германия депутатът е на мнение, че нищо неочаквано не се е случило там. Напротив. Усвояването на либералния модел и възглед от системните традиционни партии като социалдемократите и коалицията между ХДС и ХСС все повече сближи левицата и десницата. Вече почти не се забелязват отчетливи разлики между двете формации, посочи Богданов.

„Алтернатива за Германия“ е една политическа формация, която постигна много добър резултат и която на фона на нарастването на националистическите формации в Европа и техния възход показва, че Германия не остава изолирана от общоевропейския процес. Аз лично смятам, че такава тенденция е положителна и полезна за Европа с оглед на това, че ние наистина трябва да имаме сили, с които да можем да защитим идентичността на нашия континент, каза депутатът.

Няма нищо лошо и страшно в това, че малко по-националистически настроени формации набират сила в Европа. Това ще бъде един сигнал и за осъзнаване на традиционните системни партии на европейския континент, че не може да се възприема натиска на всяка една маргинална група и признаването на права и отстъпки на определени малки групи от хора, да ощетяваш болшинството от собствената си нация, коментира той.

Богданов, като член на комисията по външна политика, смята, че трябва да се запази идентичността, що се касае до културата и традициите на отделните държави. Не бива по никакъв начин те да се размиват в общоевропейския процес. Но трябва да има по-голяма интеграция по отношение на икономиката, на социалната система, на въоръжените сили. Това са процеси, които трябва да бъдат засилени. В крайна сметка богатството на света е в това, че има отделни народи с отделни култури. Това по никакъв начин не бива да бъде унищожавано и да бъде глобализирано, категоричен е народният представител.

Според него основна цел на България в това европредседателство е да успее да повлияе на големите европейски държави по отношение на интеграцията на Западните балкани. Ние извървяхме доста сериозен път в тази посока и по отношение на договора с Македония, и по отношение подкрепата за Албания и нейното членство в НАТО. Нашата задача е доста отговорна и важна – да намерим баланса между нашите национални интереси, между разширяването на ЕС и между това все пак да убедим Европа, че трябва да има една по-засилена интеграция и едно изравняване на икономическите и социалните условия в тези страни, заяви Красимир Богданов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари