Home Видео Червилов и Андонов в "Инфо зона" - 8 ноември 2017

Червилов и Андонов в „Инфо зона“ – 8 ноември 2017

Около 30 хиляди гласа не достигнаха на ДОСТ, за да се превърне турската държава в реален фактор в българския парламент, заяви Антон Андонов.

В предаването „Инфо зона“ на телевизия Стара Загора гости бяха Красимир Червилов – председател на ВМРО – Стара Загора, и Антон Андонов – член на ръководството на партията и областен координатор за региона. Те коментираха последните политически събития.

Протурските партии у нас никога не са работили за интересите на България. В най-новата история като говорим за ДПС и за ДОСТ – те защитават всякакви други интереси, но не и националните, български. Те се опитват да се „реанимират“, за да участват във властта, каза Червилов.

Той определи като откровена провокация искането на Лютви Местан за турско малцинство в България.

Антон Андонов се върна малко назад във времето и допълни, че не е случаен фактът, че прокуратурата е започнала разследване за нерегламентирано финансиране на ДОСТ от турска фондация. Става дума за прочутите пакети храна, които преди изборите се раздаваха в Кърджалийско. Финансирането за уж българска партия от друга държава е в разрез с нашето законодателство, уточни той.

Андонов определи действията на Местан като ПР-акция, с която се опитва да се изкара едва ли не репресиран.

Той напомни за връзките на Лютви Местан с турския посланик Гьокче, което е свидетелство за пряк опит на намеса на Турция, чрез партия ДОСТ, във вътрешнополитическия живот на България. За щастие този опит не успя, благодарение и на Патриотите , които предприеха редица действия, припомни Андонов.

Абсурдно е да се прави паралел между българското малцинство в Албания и турско у нас. Българите в Албания са там още то времето на княз Борис I, от IX век, коментира още той.

Красимир Червилов бе категоричен, че прокуратурата трябва да си влезе в задълженията, защото действията на председателя на ДОСТ Местан могат да се определят единствено като престъпления към държавата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари