Home Видео Димитър Антов по ТВ Европа: София - проблеми и решения

Димитър Антов по ТВ Европа: София – проблеми и решения

Димитър Антов: В новия СОС има хора с големи претенции, но малък житейски опит

Притеснен съм от новия състав на Столичния общинския съвет, защото виждам хора с големи претенции от една страна, а от друга – с доста малък житейски опит.

Това каза в ефира на ТВ Европа общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов. Той посочи, че говори за голямата група съветници от ДБ, които към момента са дали заявка, че няма да работят прагматично. Но дано все пак при тях има мъдри хора, които знаят, че не са в Съвета, за да се показват, а да вършат работа, коментира съветникът от ВМРО.

За Антов настоящият мандат е третият му подред като съветник и той сподели, че за това време – 8 години, наблюденията му са, че София върви към по-добро. Това е нещо, което може би не се усеща в другите населени места, но за нас, които живеем в София, е осезаемо, каза той.

Димитър Антов определи ВМРО като стария и мъдър партньор в управлението на национално ниво, позовавайки се на факта, че Организацията има над 125 години традиции. Заради това и се е променило поведението на ГЕРБ и министър-председателя Борисов, който е започнал да изповядва по-консервативни идеи и по-голяма защита на националния интерес.

Общинският съветник обясни досега как е работено в Съвета. Коалиция няма с ГЕРБ. Когато предложат нещо, което смятаме за разумно, ние го подкрепяме, посочи той. Антов смята, че към момента не са се случили неща, които са непопулярни, защото от това би пострадал имиджа на ГЕРБ в ОбС. Например циганските гета, където се ползват ток и вода, които не се плащат, обясни той. „Софийска вода“ и ЧЕЗ разпределят тези разходи услужливо между всички останали, това е несправедливо. Но  и до момента от страна на ГЕРБ липсва ангажимент за решаване на този въпрос, сподели Димитър Антов и е категоричен, че кой каквото ползва, трябва да си го плаща.

За циганския въпрос съветникът обясни, че най-скъпият и несправедлив вариант е да бъдат съборени гетата, а обитателите им да получат общински жилища. Не е справедливо ние да отглеждаме децата им, да им плащаме социалните, а те да работят когато си искат. Това не е валидно за всички. В Бакърена фабрика например циганите работят, аз живея наблизо и съм запознат, те са отговорни, гледат си децата, работят и ги изхранват, сподели той.

Антов смята, че не трябва да се мълчи и да си затваряме очите за този проблем, а трябва да се говори и да се намери решение чрез конкретни мерки. Не е казано, че това трябва да са мерките, предлагани от ВМРО, но е задължително да се дискутира по темата за достигане до решение на този наболял въпрос, категоричен е той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари