Home Видео Джамбазки-ЕП-5 април 2017

Джамбазки-ЕП-5 април 2017

Решението на гражданите на Обединеното кралство е законно и суверенно и всеки, който твърди обратното, не уважава правилата на демокрацията.

Това зави в свое изказване в Европарламента заместник-председателят на ВМРО и български представител в ЕП Ангел Джамбазки, коментирайки ситуацията с Обединеното кралство след Brexit.

Всеки опит да бъдат наказани, унижени и ощетени британските граждани е дълбоко погрешен, смята българинът и посочва, че нова би било признание за порвала на федералисткия опит за политика и гузна съвест.

Обединеното кралство е наш приятел, съмишленик и съюзник – основен стълб на общата ни отбрана в изключително трудни времена. Северна Ирландия и Гибралтар без съмнение са интегрална част от Обединеното кралство и не може да бъде поставян никакъв подобен въпрос, категоричен е Джамбазки.

Мнението му е, че преговорите между държавните и правителствените ръководители трябва да постигнат е добра, изгодна и честна сделка за отношенията между Европейския съюз и Обединеното кралства. Така, че да бъдат гарантирани правата и законните интереси на британските граждани на територията на ЕС и на европейските граждани на територията на Обединеното кралство, заяви в заключение Ангел Джамбазки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари