Home Видео Джамбазки в БНТ - 18.06.2014 г.

Джамбазки в БНТ – 18.06.2014 г.

Джамбазки: Нуждаем се от легитимно правителство и реформи

Партиите, които управляват държавата в момента, нямат подкрепата на обществото, затова избори в най-кратки срокове са задължителни. Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на БНТ. Той участва в дебат между представители на извънпарламентарните партии по повод провелото се заседание на КСНС при президента.

Според него след определяне на едно легитимно правителство, получило подкрепата от мнозинството български граждани, ще е възможно започване на реформи, за да тръгне държавата в правилната посока.

От изключителна важност е противозаконната партия ДПС да бъде извадена от управлението. В момента тя е паразит в политическия живот на България, който преяжда с власт, посочи Джамбазки.

Единственото, което трябва да свърши настоящият парламент, е да удължи срока за социалните и осигурителни права, който изтича в края на годината, а ощетени са хората, полагали 1-ва категория труд – миньори, енергетици. Промяна в законодателството за даване на българско гражданство, което засяга българите в Македония и Западните покрайнини, също може да бъде извършена от народните представители.

На въпрос с кои партии биха водили диалог от коалицията, част от която е ВМРО, той обясни, че със сигурност преговори няма как да се водят с етнически и малцинствени субекти – ДПС, формацията на Корман Исмаилов, както и циганските партии. За патриотичната организация приоритет са националните интереси, които трябва да са основен елемент от междупартийните разговори.

Заместник-председателят на ВМРО изрази възмущението си от беззаконието в държавата. Поводът бенападението над млади мъже в Стара Загора, извършено от група цигани. В светлата част на деня, в центъра на града се извършва немотивиран и непредизвикан побой. Апелирам за разследване, съдене и осъждане, категоричен бе Джамбазки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари