Home Видео Искрен Веселинов: Обединени патриоти няма да подкрепят ветото на президента на Закона...

Искрен Веселинов: Обединени патриоти няма да подкрепят ветото на президента на Закона за МВР

От трибуната на Народното събрание съпредседателят на Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов заяви, че групата няма да подкрепи ветото на президента.

Водени сме от трайно наше убеждение, още от 2015 г. НСО не трябва да съществува или поне не в този вид. Ние смятаме, че тази структура, която е наследник на комунистическото УБО, е изключително рядко явление за нормалния свят и няма място в нашата демократична държава. Не може едни елитарни структури да охраняват част от населението, а именно висшата политическа класа. Нормално е МВР да се занимава с охраната на всички лица. Трябва да скъсаме с тоталитарното минало, категоричен бе Веселинов.

В дуплика към Красимир Янков от БСП Искрен Веселинов заяви:

Ние сме се допитали до специалистите, за да формираме мнение. Ние сме против порочната система за един тип лица да има привилегии, ако щете нови мерцедеси за един кръг от хора. Стига привилегии! Това е нашето мнение. НСО може спокойно да работи като дирекция в МВР без да има привилегии и специално положение за определен кръг лица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари