Home Видео Искрен Веселинов в "Още от деня" - 14.02.2017

Искрен Веселинов в „Още от деня“ – 14.02.2017

Искрен Веселинов: Днес разединението е най-малко полезно

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов заяви в студиото на „Още от деня“ на БНТ, че Димитър Байрактаров е обиден от начина, по който са подредени листите, но това, по думите му, е техен партиен въпрос.

В 43-тото Народно събрание Веселинов бе депутат от парламентарната група на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО.

Той смята, че действително всяка от политическите сили запазва правото си да извършва номинациите си по начина, по който позволява нейния устав.

Не мога да кажа дали правилно или неправилно са били направени номинациите в НФСБ. Вярвам, че е имало система, по която справедливо са оценени кандидатите. Компрометирани хора, които не са назовани с имена, трудно биха могли да бъдат коментирани. Личната обида никога не е била добър съветник. Мисля, че господин Байрактаров бърка със своята позиция, хубаво би било той да остане в борбата, защото моментът е възлов за идеите на патриотизма и би било редно той да не бъде „удрян“ по една или друга причина, още повече без някакви факти и конкретики, коментира заместник-председателят на ВМРО.

Той обясни, че повече от 20 години днешните участници – формациите в коалиция „Обединени патриоти“, по различен начин са развивали тезите, които са важни днес не само за бъдещето на България, но и на Европа.

Добави, че в днешния момент разединението е най-малко полезно, независимо дали става дума за отцепване от партия или на личности.

Очевидно Обединените патриоти сме обединени, очевидно постигнахме добри резултати на президентските избори и предизвикваме страх в опонентите ни на следващия вот. Обединените патриоти се превърнаха в този фактор, който ерозира статуквото, посочи Веселинов.

Според него предложението на Патриотичния фронт за промяна на Изборния кодекс за задължителното гласуване е довело до 500 000 допълнително гласували, които са били гласовете за промяната. По негово мнение има нужда от промяна на българската политическа система, която ще донесе патриотизмът.

Той информира, че едва ли ще има изненади по отношение на това кои ще бъдат в техните листи. Той обясни, че от ВМРО са направили оценка на техните народни представители и са удовлетворени от тяхната работа. Той обясни, че номинациите са елемент от политиката на всяка една от партиите в Обединени патриоти и все още не са събрани всички имена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари