Home Видео Изказване на Ангел Джамбазки пред ЕП - 12.01.2015 г.

Изказване на Ангел Джамбазки пред ЕП – 12.01.2015 г.

Изказване във връзка със степента на сигурност на територията на Европейския съюз направи членът на Европейския парламент Ангел Джамбазки. Той се обърна към своите колеги с призив за изграждане на обща политика, която да гарантира едновременно и сигурността, и запазването на правата и ценностите на европейските граждани.

Повод за обръщението му бе терористичния акт в Париж и намерението голям брой нелегални имигранти, които се намират на територията на европейски държави, да бъдат върнати обратно в България. Той настоява за европейска солидарност и сериозен дебат по темата.

Цялото изказване на Ангел Джамбазки четете тук:

На фона на събитията от Париж, в които се видя и се случи истински ислямски терор над европейските ценности, съм изключително обезпокоен от новините и от предположението, че голям брой нелегални имигранти, които се намират на територията на европейски държави, ще бъдат върнати обратно в България.

Ситуацията в момента изисква изключителна европейска солидарност, изисква сериозен разговор по темата с нелегалните имигранти и изисква решения да бъдат взимани на общоевропейско ниво, в духа на общата европейска отговорност и на общата европейска солидарност. България не може да си позволи да издържа на територията си огромна група нелегални имигранти с недоказан произход и неполучили съответния бежански статут.

Сегашната ситуация в Европейския съюз налага изграждане на обща политика за сигурност и налага едно общо поведение, което да гарантира едновременно и нашата сигурност, и запазването на нашите права и ценности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари