Home Видео Юлиан Ангелов: Мерките за сигурността в Европа не са достатъчни

Юлиан Ангелов: Мерките за сигурността в Европа не са достатъчни

За по-всеобхватна борба с тероризма настоява депутатът

Това, което се случи за пореден път в Европа показва, че мерките, които вземат европейските държавите, явно не са достатъчни, за да бъдат премахнати всякакви опасности от терористични актове.

Така организационният секретар на ВМРО и народен представител от Обединени патриоти Юлиан Ангелов коментира терористичния акт в Манчестър, Великобритания, в ефира на телевизия „България 24“.

Поредният нагъл терористичен акт доведе до десетки загинали и ранени – това показва, че трябва да има по-адекватна реакция, каза Ангелов и заяви категорично, че борбата с тероризма трябва да е по-всеобхватна.

Той изрази надежда, че българското правителство ще вземе всички нужни мерки, за да не се допусне терористичен акт на територията на България.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, отговарящ за сектор „Сигурност“, е човек, който познава из основи проблема с радикалния ислямски тероризъм. Убеден съм, че той ще направи всичко възможно, за да защити интересите и сигурността на българските граждани, заяви депутатът.

Ангелов напомни, че Обединени патриоти многократно са предупреждавали, че трябва да се вземат адекватни мерки и неслучайно е бил приет закона за борба с тероризма. В тази връзка са и предложеният от Патриотите и приет от НС закон срещу бурките.

Предложен е и законопроект за криминализиране на проповядването на радикалния ислям, посочи народният представител, като изрази надежда в този парламент той да бъде окончателно приет.  

Юлиан Ангелов е категоричен, че българската държава трябва да вземе твърди мерки в посока сигурност, без да се съобразява с мнението на разни псевдоправозащитници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари