Home Видео Кандидат-президентът Красимир Каракачанов в НоваТВ

Кандидат-президентът Красимир Каракачанов в НоваТВ

Етническите българи са намалели с един милион спрямо последното преброяване от 2001 г. Това съобщи председателят на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов в студиото на „Нова телевизия“ днес. През 2001 г. деклариралите се като българи са шест милиона и шестотин хиляди души, а сега са пет милиона и шестотин хиляди.
Според Каракачанов НСИ се опитва да прикрие намаляването на българите в абсолютни цифри, като набляга на привидното постоянство на относителните дялове на различните етнически групи в обществото. В същото време има 2 милиона и 200 хиляди пенсионери, които заслужават да получават достойни пенсии, вместо държавата да харчи за помощи на цигани, заяви кандидатът на ВМРО за президент.
По думите му решаването на циганския въпрос е свързано с разбиване на гетата, образование и превръщане на циганите в пълноценни граждани. Защото ако няма дългосрочна държавна политика по този въпрос, скоро у нас може да има сблъсъци. Той припомни, че още през 2008 г. е внесъл демографска програма в Народното събрание.
Българската нация загива, заяви Красимир Каракачанов. Срамота ще е след 1300 години да се окажем малцинство в собствената си страна. Той посочи няколко възможни стъпки за преодоляване на демографската криза и стимулиране на отговорната раждаемост.
Каракачанов настоя за социална подкрепа единствено за деца в образовани семейства, както и за мерки за връщане на емигранти и приобщаване на българските малцинства в други страни.
Лидерът на ВМРО разкритикува министър-председателя и президента, че не вършат онова, за което са избрани. Според него икономиката загива, а хората са задушени от монополите. Цветанов има да отговаря за много неща, но вотът днес е преди всичко предизборен, обобщи Каракачанов.
Скандалът с изтеглянето на посланици е злепоставил България и е акция за повдигане на имиджа на Николай Младенов, смята лидерът на ВМРО. По думите на Каракачанов това е битка между правителството и президента чии хора да са посланици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари