Home Видео Каракачанов във "Факторът Кошлуков" - 31.05.2014 г.

Каракачанов във „Факторът Кошлуков“ – 31.05.2014 г.

Лобиране, лобиране, лобиране – това е работата на избраните за български представители в Европейския парламент, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов във „Факторът Кошлуков“ по ТВ 7.

Водещият Емил Кошлуков попита Каракачанов дали подкрепя радикалниге тези на Николай Бареков – например връщането на казармата. Председателят на ВМРО заяви, че това е абсолютно задължително.

Донаборната служба е задължителна по две причини – необходимостта да се влее свежа кръв в армията, доведена до тежко дередже, както и регионът в който се намираме. Все пак сме външна граница за ЕС, каза Каракачанов.

„Нашата коалиция е центристка и патриотична. Решенията се вземат от лидерите на 4-те формации, има принцип на равнопоставеност”. Така отговори Каракачанов на запитване дали ВМРО не е поставена в позиция на присъдружна партия.

Лидерът на ВМРО допълни, че в коалицията „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ и преговорите, и условията, и подписването на споразумението за сътрудничество се е вършило публично, пред погледа на медиите.

„Българските представители в Европарламента трябва да са отбор. Те трябва да се опитват с присъствието си там да изработят максимум евросредства за българската икономика”, смята председателят на ВМРО.

„Преди беше така: ако ГЕРБ са на власт – БСП ги клепаха, сега ГЕРБ плюе по БСП. Циркаджилък – това е поведението на двете най-големи партии в момента, та те занимават цялото българско общество в момента с това какво става с една кафеварка…”, възмути се Каракачанов.

Коментарът му за представянето на други, определящи се като патриотични, партии на евроизборите беше: „НФСБ – очакван изборен резултат, няма как да спечелиш без структури. А за „Атака“ – за какъв национализъм говорим. Не и български… Не може в една кампания да говориш само и единствено за Русия, все пак става дума за български национални интереси.“

Какво донесе националистическият вот за коалицията „ББЦ, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ попита Кошлуков. Председателят на ВМРО обясни, че за Николай Бареков преференциално са гласували около 26 хиляди души. За Ангел Джамбазки – кандидатът на ВМРО, има около 21 хиляди преференции.

За мен, въпреки че съм последен в листата, има около 4 хиляди, обясни Каракачанов и направи сметка, че това говори за изключително големия принос на ВМРО към общия изборен резултат на коалицията.

Красимир Каракачанов заяви отново, че бъдещи разговори за вътрешната политика на България могат да бъдат водени с всички формации, но не и с етническите партии – на Касим Дал и ДПС.

„Касим Дал и Корман Исмаилов, колкото и да обясняват че са реформатори, това е смешно – те се рекламират пред хората с това, че ги подкрепя турският министър-председател Ердоган”, припомни лидерът на ВМРО.

„Нашата коалиция продължава с ход към парламентарните избори. Изпратихме ясно послание веднага след евроизборите – всички партии да седнат на една маса. Да се обединят около няколко изключително важни за решаване въпроси за България – престъпност и корупция, монополи, здравеопазване, демографиия. Това трябва да са интересите на политиците, защото са и интереси на цялата българска нация”, заяви Каракачанов.

В заключение бе засегната и темата за Македония. За пръв път в Македония гласуваха толкова хора на български избори – имаше опашки на двете отворени секции. 92 % от гласувалите са дали вота си за коалицията „ББЦ, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ и префернция за Джамбазки. Това ни задължава да продължим да защитаваме тези хора. На първо време г-н Джамбазки като евродепутат ще открие приемни в Битоля, Охрид и Скопие, разказа Каракачанов.

Той обясни, че Андрей Ковачев е бил един от малкото българските евродепутати, които защитаваха досега правата на българите в Македония. „Това го казвах и аз, казваше го и Джамбазки, по време на самата кампания, нищо че бяхме конкуренти в евроизборите с г-н Ковачев. Ще продължим да си сътрудничим с него по темата Македония”, сподели председателят на ВМРО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари