Home Видео Каракачанов-БТВ-07.09.2015

Каракачанов-БТВ-07.09.2015

Каракачанов: Интеграцията изисква твърда държавна политика

Идват едни хора и започват да строят незаконно. Те смятат, че имат право на всичко. Смятат също, че могат да се саморазправят с местните жители. Местните, които са съвестни български граждани, плащат данъци, както и сметки за комунални услуги.

Така описа ситуацията с незаконните цигански постройки в Гърмен лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов в ефира на БТВ.

Населението, което краде и безобразничи, трябва да бъде вкарано в училище, защото без образование човек не може да си намери работа, а без работа става асоциален елемент, каза още Каракачанов.

По думите му държавата трябва да има твърда политика по отношение на интеграцията.

Незаконните постройки са незаконни гета, които събират един контингент от цяла България, каза Каракачанов.

Той напомни, че в Гърмен тези, които твърдят, че нямат къде да отидат, са отказали да бъдат настанени в общински сгради.

Според него проблем е, че псевдоправозащитни организации и еврочиновници се опитват да се бъркат във вътрешните работи на България. Не бива родните институции да се поддават на натиска, смята Каракачанов.

Той е на мнение, че за циганите може да се отделят парцели и те да се включат в изграждането на нови, законни жилища – но само, ако не се краде ток и има канализация, каквито са законовите изисквания.

Проблемът се е задълбочил от предишния кмет – Ахмед Башев, който е толерирал беззаконието, за да си осигури гласове, заяви лидерът на ВМРО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари