Home Видео Каракачанов - Патарински LIVE - 23.03.2016

Каракачанов – Патарински LIVE – 23.03.2016

Каракачанов: Трябва да се разреши на полицаите да действат превантивно, за да респектират престъпниците в Студентски град

Същото важи и за малките населени места, където се шири битова престъпност, смята вицепремиерът

Студентски град – престъпност, наркотици, грабежи. Липсва полицейски участък. Битовата престъпност – тези теми разгледа поредното издание на предаването „Патарински LIVE“ по Канал 3. 

В последните 25 години Студентски град в столицата се превърна в район с кръчми, проституция, продажба на наркотици. Никъде в света няма подобен студентски град, където заведенията да са повече от библиотеките или университетите, заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред камерата на „Патарински LIVE“.

Вицепремиерът е категоричен, че Студентски град в София трябва да има друг статут. Там хората все пак отиват да учат, каза Каракачанов и вижда промените в посока районът да се превърне студентски кампус, в който да има други правила. Той допълни, че това до голяма степен зависи от столична община, трябва да се направят промени паралелно – полицейско присъствие е задължително, както и е възможно да се промени и статутът. Трябва да бъде изграден полийцейски участък.

Може да го кажа по-остро, но полицията трябва да използва превантивни действия – защото се знаят кои са хората, които правят контрабанда в Студентски град. Въобще, и в малките населени места престъпният контингент е известен. Ако на полицаите се даде разпореждане целият този контингент да бъде викан и респектиран – без това да се счита за полицейско насилие, защото не са хванати в момент на извършване на престъпление, ще се намали престъпността. Но сега всякакви Комитети и измислени герои скачат и реват, че имало полицейско насилие и превишаване на правомощията, коментира Красимир Каракачанов.

Според него с полицай до всяка дупка на пътя няма да се реши въпросът с некачествените ремонти. Той ще се реши, когато общините следят и филмите, които правят ремонтите по пътищата, ги правят качествено – без да спестяват 30% от парите.

Не малко средства са изразходвани от общините за ремонт за второстепенна и междуселска пътна мрежа. Въпросът е обаче, че не се правят качествено и няма контрол. Това с охрана от полицаи няма да стане. Тези служители трябва да бъдат ангажирани повече в опазване на обществения ред по малките населени места, смята вицепремиерът.

Той допълни, че само присъствие на полицаи не е достатъчно. Необходим е комплект от мерки, трябват и законови правомощия. Реално няма как във всяко едно село да има полицай. Мобилните участъци е едното, второто е видеонаблюдението. За това са необходими средства и те трябва да се отделят. И се знае кои са селата с битова престъпност, там трябва да има видеонаблюдение. Тогава дори и да няма на място полицай, ще се вижда коя кола или каруца ходи и обира по къщите или по нивите на хората. Трябва да има регистрация – с номер, на всички средства за предвижване с животинска тяга, за да може да се издирва собственика при нужда, обясни вицепремиерът Каракачанов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари