Home Видео Каракачанов подкрепи Пантелеев и „ВМРО – Св. Георги Победоносец“ в Сливен

Каракачанов подкрепи Пантелеев и „ВМРО – Св. Георги Победоносец“ в Сливен

Лидерът на ВМРО с пламенна реч по повод годишнината на Организацията

Кандидатът за кмет на Сливен от „ВМРО – Свети Георги Победоносец“ Момчил Пантелеев е категоричен, че ще се справи с незаконното строителство

Силният кмет трябва да има смелостта да наложи върховенството на закона и равнопоставеността пред него, е виждането на кандидата.

Пантелеев залага на личните срещи като най-работещ механизъм за достигането на посланията до хората.

Пред стотици жители на Сливен, събрали се в зала „Зора“, кандидат-кметът Момчил Пантелеев посочи няколко от най-болните проблеми от ежедневието на гарда, с които ще се бори. Той изброи, че това са безразборното паркиране, лошата транспортна инфраструктура и липсата на инвестиции. Пантелеев не подмина и проблема с липсата на прозрачност при възлагането и изпълняването на обществените поръчки.

Заявявам категорично, че ще се справим с един проблем, с който нито една политическа сила не иска да се справи. Този проблем се казва незаконно строителство. Ние няма как да останем безучастни и ще предприемем всички действия за премахване на незаконните постройки в нашия град, включително и тези в кв. „Надежда“, посочи кандидатът.

Подкрепа за Момчил Пантелеев изрази и заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Тържествената програма продължи с концерт по повод  122 години от основаването на ВМРО. Организацията е основана на 23 октомври 1903 г.

Ето речта на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов пред гражданите на Сливен по повод годишнината.

Независимо, че сме в предизборна кампания, някога са се случвали исторически неща, които не трябва да забравяме. След няколко дни наближава годишнината от създаването на Вътрешната Македоно-Одринска революционна организация, а именно 122 години. Една организация, създадена като продължение на делото на Васил Левски, защото неговата организация се е казвала Вътрешна революционна организация. ВМРО е продължение на делото му за онези области, които остават под Турско робство след Берлинския конгрес. В тази организация намират място всички онези българи от всички краища на България, които са били готови да жертват живота си за свободата на поробените българи в Тракия и Македония.

Сливенска област е една от областите в България, която е дала най-много дейци в тази борба и не само. Дала е велики личности като Кръстю Асенов, подпоручик Георги Мамарчев, Георги Иванов. Сливен е велик град, дал първата фабрика на България, район, който дава не само 100 войводи. Областта е дала още личности като Неофит Бозвели, Захари Стоянов, Георги Раковски.

Тези българи са имали кауза. Каква е обаче каузата на днешните българи? Имат ли те някаква кауза? Кауза и ценности се възпитават чрез няколко институции като армия и училище. Днес България отдавна няма своя армия. Българското училище е поставено на колене с така наречените делегирани бюджети, постоянни реформи, назначения на политическа основа. В учебниците на нашите деца може да прочетете уроци за гей толерантност, но ще намерите само няколко реда за Левски и Ботев. Новите български поколения трябва да бъдат възпитавани вкъщи, докато ремонтираме българската образователна система, за да стане тя онази възрожденска система, която е давала светила на българската просвета, хора с дух, хора с любов към Отечеството.

Какво става обаче днес?

Става така, че този най-възрожденски, най-български град се циганизира. Не защото имам против нещо тези хора, а защото тези хора умишлено се държат от всички, които са управлявали града, в едно положение, в което научиха, че имат права, но не научиха, че имат и задължения. Така е по-изгодно на всички, които управляват, за да могат лесно да купуват тези гласове. Не е нормално българската държава да продължава да финансира с парите, които всички българи десетилетия наред са наливали в социалната система, маргиналната раждаемост в гетата, а да не подпомага раждаемостта в нормалните, работещи и учещи, български семейства. И трябва да кажем „не” на всичко това.

Всички казват „Да дадем път на младите”, но в действителност се огледайте по тези предизборни плакати, с които така безобразно е облепен град Сливен. Там ще видите старите политически муцуни. Онези, които са виновни Сливен да е в това положение

Затова, когато говорим за младите, нека наистина да им дадем път. Едни хора, които в лицето на Сдружение „ Свети Георги Победоносец” инициираха няколко пъти неща, които нито местните управници, нито управниците в София смееха да изрекат на глас. Другата част млади и енергични хора, които имаха и още утре имат възможност да напуснат България, подобно на много други свои връстници, и да намерят по-добро препитание навън, виждаме във ВМРО. Ако не им дадем шанс на младите хора да се нагърбят с натрупаните вече 25 години проблеми, много вероятно е бъдещето, за което говорим, да го няма за нашите деца и внуци.

Затова на тази годишнина, говорейки за патриотизъм, нека да се сетим, че днес патриотизмът не е в пушката на Хаджи Димитър, не е в сабята на Гоце Делчев, не е в камата на Левски, а се реализира този идеализъм и тази кауза, когато излезеш и направиш нормалния избор. Не да се продадеш за 30 или 50 лева, а да избереш онези хора, които имат желанието, възможностите и силата да променят нещо.

Моят апел към Вас е, на 25 октомври подкрепете кандидата за кмет на община Сливен и листата за общински съветници за Сливен с бюлетина № 28, както и кандидатите за общински съветници за Котел, Нова Загора и в тези общини, в които сме издигнали кандидати за селски кметове. Аз съм убеден, че те ще направят първата крачка към нещо полезно. И в другите партии има млади хора и вярвам, че заедно с тях ще се случи най-после промяната, а не с онези, които 25 години заграбваха държавата и в частност този прекрасен, български възрожденски град Сливен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари