Home Българите по Света Каракачанов: Политиката на България за Македония се нарича... безразличие

Каракачанов: Политиката на България за Македония се нарича… безразличие

България няма политика за Македония и проблемът не е дали тази страна ще влезе в Европейския съюз или не, проблемът е, че българските елементи там се мачкат, а у нас цари безразличие. Това заяви председателят на ВМРО на конференция, организирана от български евродепутати в София по темата за българо-македонските отношения.

Домакин на проявата беше делегацията на европейските социалисти в Европейския парламент, а сред изказващите се бяха акад. Георги Марков, проф. Петър-Емил Митев, проф. Андерей Пантев, д-р Любомир Иванов, Боян Чуков и др. Конференцията беше открита от евродепутата Евгений Кирилов.

Каракачанов припомни, че безразличието към Македония не се отнася само за настоящото министерство на външните работи, а е основен елемент на политиката ни за Македония в последните 23 години.

Проявата съвпадна с дни на напрежение между двете страни. Върховният съд в Скопие окончателно лиши Спаска Митрова от родителските й права и това предизвика коментари от страна на българския министър-председател Борисов.

Преди дни пък кръщаване на улица в Скопие на името на Тодор Александров събуди протести в македонската столица, в които бяха използвани обидни за българите епитети.

Седмица по-рано Бойко Борисов предизвика интереса на македонските медии с изказвания по казуса с името на младата република.

22 юни 2012

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари