Home Видео Каракачанов в "Събуди се" - коментар за Македония

Каракачанов в „Събуди се“ – коментар за Македония

Каракачанов: Проблемите в Македония са заложени в Охридския договор

Това, което се случва в Македония, е следствие от етническото противопоставяне в страната още от 2000-2001 година, когато имаше гражданска война. Тогава конфликтът започна по същия начин, коментира в „Събуди се”Нова телевизия лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов  

Преди десетина дена подобна група в Западна Македония завладя един полицейски участък, но тогава нямаше такова радикално отношение от страна на властите, напомни той.

Може би тази въоръжена група дойде като един добър повод за властите в Скопие, за да направят една шумна акция и да изместят фокуса от протестите срещу тях към темата с албанския сепаратизъм, предположи Каракачанов.

Според него проблемите се заложени още с Охридския договор, който дава извънредни права на албанското население в Македония. България не трябва да си мълчи. България трябва да излезе с позиция, че е против нарушаването на всякакви граници и против  всякакви опити да се решават подобни проблеми с насилствени средства, смята лидерът на ВМРО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари