Home Видео Каракачанов в "Тази събота" - 23 май 2015 г.

Каракачанов в „Тази събота“ – 23 май 2015 г.

Каракачанов: България трябва да е активна на Балканите

На Русия ѝ се иска да си върне влиянието в региона, смята лидерът на ВМРО

България трябва да е активна на Балканите, а не да ходи след събитията. Така лидерът на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира в „Тази събота” по БТВ политическата криза в Македония и изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че България и Албания искат да си поделят Македония.

Относно протестите и контрапротестите в съседната държава Каракачанов напомни, че и управляващата, и опозиционната партия са участвали във властта и са еталон за корупция. Проблем според него е и фактът, че и двата митинга се опитват да създадат нова национална идентичност на македонците.

Преди 20 години те бяха разделени на българи и югомакедонци. Сега се делят на българи, на салвомакедонци и на антични македонци. Правителството на Груевски успя да дораздели обществото, каза депутатът от ПФ.

Лидерът на ВМРО каза още, че репресиите над македонците продължават и в „уж демократична” Македония, а България трябва да е активна и да им помага.

Каракачанов обяви, че България е забравила македонците. Политикът припомни, че преди година е било въведено изискване македонците да доказват с документ произхода си.

Откъде да го извадят – от македонското МВР, край с тях, коментира Каракачанов.

Във връзка с изказването на Лавров той припомни с исторически факти, че именно Русия винаги се е опитвала да раздели Македония. Този ход е заявка Русия да се върне на Балканите и да възстанови влиянието си, смята депутатът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари