Home Видео Каракачанов в "Здравей, България" - 20.10.2017

Каракачанов в „Здравей, България“ – 20.10.2017

Каракачанов: Не трябва да допускаме чрез религия да се упражнява политическо влияние у нас

Не трябва да допускаме чрез религия да се упражнява политическо влияние у нас, заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на „Здравей, България“ по НОВА.

Строги мерки срещу разпространението на радикален ислям у нас. След срещата на кабинета с шефовете на служби стана ясно, че ще се променят правилата за финансирането на вероизповеданията, ще има и забрана за проповядване от чуждестранни духовници.

Не е нормално чужди държави да финансират което и да било от вероизповеданията в България. Това трябва да се спре със закон. Трябва да се забрани и чужди граждани да участват в ръководството на вероизповеданията у нас, коментира Красимир Каракачанов.

По думите му друг проблем е, че хора, които са завършили частни ислямски университети и в които се проповядва радикален ислям, идват в България и Главното мюфтийство ги назначава за имами, без да се легализират дипломите им.

През последните години за имами се назначават само хора, завършили в чужбина, допълни Каракачанов.

За да се спре това, трябва да възстановим образователната система по тези вероизповедания, за да може хората, които стават имами, да са завършили лицензирано от българското просветно министерство учебно заведение, на мнение е вицепремиерът.

Не трябва да се допуска който и да било, не само Турция, чрез религията да упражнява политическо влияние в България, категоричен бе Каракачанов.

Той коментира и исканите оставки на Валентин Радев и Валери Симеонов заради оградата по българо-турската граница. Каракачанов иронично заяви, че дори е „леко разочарован“, че БСП са поискали само техните оставки.

Аз съм човекът, който още преди две години и половина поисках оградата по границата да бъде обявена като част от стратегическата инфраструктура, да се охранява по специален начин и да изпратим армията там. Смешно е да се искат оставки на двама министри заради това, заяви Каракачанов.

Зад мотивите на БСП той заподозря предстоящия конгрес и че това всъщност е кампания с цел сплотяване на електората. Каракачанов заяви, че не е вярно, че с това решение се затварят устите на депутатите.

Това, че има специален режим на охрана на съоръжението не означава, че който има сигнали и иска да разследва, не може да го направи, поясни той.

Красимир Каракачанов бил критикуван за МиГ-овете от „бивши комсомолци, завършили в СССР и женени за рускини, обясни самият той. Критиките са от едни хора, която преди бяха активни комсомолци, а сега ми се правят на най-големите НАТО-вци.

При договорите за ремонт на самолетите на армията са допускани посредници, сега това ще бъде избегнато, категоричен е министърът на отбраната. България не е единствена в Европа, в която имат съветска техника.

Според него наличните съветски самолети трябва да се ремонтират, за да ни служат още 10-15години. Той обяви, че ремонтът на Су-25 ще струва около 1.5 милиона на брой и това е ниска цена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари