Home Видео Каракачанов „за“ връщането на военната служба

Каракачанов „за“ връщането на военната служба

С военна подготовка трябва да се започва още в училище – 10-11 клас, а след това да се въведе наборна служба в рамките на 6 месеца. В Конституцията има категоричен член, който дава възможност това да се случи. Това заяви Красимир Каракачанов в „Тази сутрин“ по БТВ. Той поиска и обучение на младежите от малцинствата в същия период, в който те ще могат да усвоят професия.

Лидерът на ВМРО смята, че за това не е необходимо да се променя основният закон, а и има настроения сред обществото да се върне военната служба. Според данни от изследвания това са над 70 % от българите.

Времето, в което живеем, е рисково, а нямаме закон, който да урежда военното обучение на младите хора, каза Каракачанов.

Турция няма да пази въздушното ни пространство. В съвместната охрана на българското въздушно пространство не трябва да участват членки на НАТО, които са съседни на България, заяви Каракачанов.

В закона е записано, че тези разговори се водят от българското правителство и българското правителство прави избора, а не някой да ни го натрапва. Двустранният договор минава на ратификация през парламента, подчерта той.

Каракачанов беше категоричен – 25 години правителствата не могат да решат проблемите на българската авиация заради боричкания от кого да вземат по-голяма комисионна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари