Home Видео Контрера пред България ОН ЕР - 12.10.2017

Контрера пред България ОН ЕР – 12.10.2017

Контрера: ДПС и БСП атакуват заедно властта

Опозицията се опитва да е начело на общественото внимание чрез скандали и без да създава реални политики, подчерта съветникът от ВМРО

Станахме свидетели на поредната размяна на остри реплики между родните политици. От ДПС поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, а според председателя на партията Мустафа Карадайъ, ако това не се случи, то цялото правителство трябва да падне.

Фразеологията на господин Карадайъ е разбираема, тъй като откакто ГЕРБ и Обединени патриоти управляват, ДПС се опитват да се докопат до властта. Това изказване е продължение на атаката, която те подеха срещу кабинета. Вероятно става дума за някакъв синхрон. Атаката срещу Симеонов е продължение на линията на БСП, които се опитват, без да създават реални политики, да са начело на общественото внимание, чрез злободневни скандали.

Това коментира заяви общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София” в Столичния общински съвет Карлос Контрера в ефира на България ОН ЕР.

Празното говорене на БСП е за вътрешна консумация и за симулиране на политическа дейност. Те много обичат да занимават хората с вътрешнопартийните си проблеми. Защо те не открият „гейт“ при феодалните отношения в общините, управлявани от представители на ДПС, запита още той.

Контрера отбеляза, че различия и спорове винаги може да има между коалиционни партньори, но това не трябвало да се определя като разрив във властта, независимо кой искал това.

Темата на разговора се прехвърли и към европейските фондове за прокарване на канализация в районите на София, в които няма. 

Никой не е казал, че европейската панацея е единствена за събирането на средствата за проекта. Преди да се изгради ВиК, трябва да се отчуждават имоти, а това бави процеса. Градът се развива динамично и градоустройствената стратегията трябва да се променя заедно с него, посочи патриотът.

Карлос Контрера коментира и идеите за промяна в наредбата за обществения ред в Столична община. По думите му тя не е променяна от 1993 г. се и налага да бъде приета нова, тъй като обществените настроения сега са коренно променени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари