Home Видео Контрера в „Денят на живо“ - 20 март 2018 г.

Контрера в „Денят на живо“ – 20 март 2018 г.

Карлос Контрера: Крайно време е някой да бъде осъден за некачествен ремонт на улиците

Освен налагането на санкции, крайно време е някой да бъде осъден за некачественото изпълнение на ремонтните дейности.

Това заяви общинският съветник от ВМРО и председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера в предаването „Денят на живо” по Канал 3.

Знаем си дупките в крайградските райони и улиците, които от 40 години не са виждали ремонт. Там живеят хора! Няма да се реши проблемът с поставянето на полицаи, нито с броене и статистика. Трябва адекватна инвестиция и качество, заяви Контрера.

Разглеждам предложението на премиера като призив да се започне вършенето на работата от институциите, каза той.

Съветникът добави, че в Столична община е имало големи политически дебати по темата с ремонта на улиците в София. Самият той е поставял в остра декларация проблема, че северните райони на столицата са забравени и там не се ремонтира.

А има и улици, като например в район „Витоша“, които са проходими само с джип, там също хората плащат данъци и такса смет, заяви Контрера.

Той направи сравнение между данъците, които плащат живеещите в „Бояна“ и „Драгалевци“, където цените на имотите са доста високи, и обслужването, което получават – там се ремонтират само 2-3 улици на година.

По отношение на контрола – непрекъснато сме в един вихър от обществени поръчки. Това бави инвестициите. Пари има тази година, но те се харчат на 60, 70 процента, защото идва някой, който отменя поръчката. Да не забравяме, че миналите 2 години имаше големи инвестиции за булевардите, а за междублоковите улици по-малко. За 2018 г. са заложени повече пари за по-малките улици в кварталите, каза Контрера.

Общинският съветник напомни, че групата на „Патриоти за София“ единствена не е подкрепила мерките за справяне с мръсния въздух с мотива, че са прекалено меки.

Убедени сме, че каквото и да се приеме, няма да сработи. Например битовото горене – едни хора продължават да секат парковете, да горят боклуци и да тровят половин София, възмути се той.

Контрера сподели, че идеята за изгаряне на отпадъци е от 2007 година. Има възможности за по-иновативни подходи, но това е предопределено от минали мандати на общинския съвет. В настоящия мандат е имало няколко ключови гласувания – като това за площадката на „Топлофикация“ с идеята да се намали разходът за газ, за да не се увеличава цената на услугата.

Виждал съм разчетите, с около 10 % ще намалее разходът на природен газ за ТЕЦ – София, ако се изгради инсталацията. За мен притеснителното е, че ще се разкарва това гориво – RDF*, през половината град. После пък трябва да се изнася и дънната пепел. Аз не смятам това за целесъобразно, обясни Карлос Контрера.

Брутална спекулация е, че заводът ще е като пушещите печки на циганите, заяви още той.

Ние от „Патриоти за София“  не подкрепяме новите правила за прием в първи клас. От 2016 г. има Наредба 10 на МОН казва в чл. 43, че водещ критерий е постоянен адрес. Това превръща хората в крепостни селяни, категоричен е Контрера.

* Tвърдото гориво, получено от отпадъци, познато още като модифицирано гориво или RDF (Refuse Derived Fuel), се получава чрез раздробяване и дехидратиране на твърди битови отпадъци (ТБО) чрез специална технология за преобразуване. RDF се произвежда основно от горими фракции като пластмаси и биоразградими отпадъци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари