Home Видео Красимир Богданов в "Денят ON AIR" - 26.04.2017

Красимир Богданов в „Денят ON AIR“ – 26.04.2017

Богданов: Обсъжда се създаването на изцяло парламентарен канал

От миналия парламент се обсъжда да се създаде изцяло парламентарен канал. Нашата цел е такъв канал да отразява изцяло дейността на Народното събрание.

Това каза депутатът от Обединени патриоти и член на ръководството на ВМРО Красимир Богданов в предаването „Денят ON AIR“ на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той не споделя позицията на опозицията в НС, че с неизлъчването на парламентарния контрол се цели налагането на цензура.

Не даваме никакъв шанс на хората да гледат нещо друго. Като че ли им натрапваме народните представители, отбеляза депутатът.

Богданов е на мнение, че правилният подход е да се търси разширяване на възможността за отразяване на парламента, когато се разискват закони, засягащи цялото население, а не отделни градове или села.

От БСП възроптаха и срещу заложеното премахване на блиц контрола в пленарната зала. Според Красимир Богданов обаче той е бил неефикасен в миналия парламент. 

Депутатите и парламентарните групи се чудят какви въпроси да зададат. В петъчния парламентарен контрол тези въпроси могат да бъдат зададени писмено, обясни политикът.

Запитан за договорката между Патриотите и ГЕРБ минималната пенсия да бъде увеличена първо на 180, а след това на 200 лева, вместо обещаваните 300, Богданов коментира, че за съжаление не Обединените патриоти спечелиха парламентарните избори и затова програмата им не може да се реализира изцяло.

При приет бюджет за 2017 г. е голяма победа, че успяхме в две стъпки да договорим увеличение на пенсиите. Ясно е разписано откъде ще дойдат преизчисленията за останалите пенсии – от фалшивите инвалидните пенсии. В циганските гета почти всички са инвалиди и получават инвалидни пенсии – отнемат се средства, които могат да бъдат насочени към преизчисление на пенсиите, разясни Богданов.

Никой не бива да се чувства застрахован от проверки. Този, който е злоупотребил със средства, трябва да си понесе отговорността, коментира народният представител акциите на прокуратурата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари