Home Видео Турция саботира единен фронт срещу ИД

Турция саботира единен фронт срещу ИД

В предаването „Референдум“ на БНТ Красимир Каракачанов – заместник-председател на Народното събрание, депутат от Патриотичния фронт и лидер на ВМРО, заяви убедеността си, че със свалянето на руския самолет Турция се опитва да саботира създаването на общ фронт срещу „Ислямска държава“.

Що се отнася до България и дали тя е застрашена от ислямски екстремизъм, Каракачанов припомни атентата на летището в Сарафово.

По отношение на средствата за сигурност, трябва да се мобилизират всички политици – да надскочат партийните си интереси и да действат като български държавници, смята той.

Лидерът на ВМРО изтъкна, че един от мотивите на Патриотичния фронт да подкрепи кабинета „Борисов“ е бил именно изграждането на защитни съоръжения по границата с Турция. И това се случва, но не с темповете, които са необходими, коментира той.

Макар бедна и слаба държава, ние имаме още един инструмент – член сме на НАТО и на Европейския съюз. Затова Каракачанов призова България да бъде генератор за една нова политика на съюза към ефективна защита на европейските граници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари