Home Видео Красимир Каракачанов в "Лице в лице" - 16.09.2016

Красимир Каракачанов в „Лице в лице“ – 16.09.2016

Спешно дострояване на оставащите 60 км по границата с Турция, извеждане на бежанците от градовете в лагери от затворен тип и засилване на присъствието на военните на границата. Това са част от мерките, които лидерът на ВМРО и кандидат за президент Красимир Каракачанов посочи пред „Лице в лице“ по БТВ за справяне със засиления мигрантски натиск и напрежението около центровете за настаняване на пребиваващите.

Той се обяви за ясна позиция на България пред Европейския съюз, че има нужда не само от финансова помощ, но и от жива сила, за да се справи с охраната на турската граница.

За сега ни тупат само по рамото. България в последните 5 години е била лоялен изпълнител на европейските решения и регистрира хиляди нелегални. По Дъблинските споразумения трябва да ни ги връщат. Категорично не сме съгласни, заяви Каракачанов.

По думите му не сме виновни, че европейски държави участвали в свалянето на диктаторските режими в Близкия Изток и т.нар. Арабска пролет.

Според лидера на ВМРО е важно да се командирова армията на границата, защото в момента липсата на полицаи от някои по-малки населени места води до скок в битовата престъпност.

Настояваме за по-сериозно присъствие на армията на границата. Настояваме да са поне 2000. България няма единно политическо решение за недопускане на нелегални мигранти, посочи той и допълни, че без такова решение ще се наложи да замразим Дъблинското споразумение.

По повод протеста срещу центъра за настаняване в столичния квартал „Овча купел“ той отрече зад него да има предизборна мотивация. По думите му напрежението в района се трупа и може да стане по-лошо. Затова и предлага мигрантите да бъдат настанени извън населението места, например в стари казарми, които да ремонтираме с европейските пари.

Самият аз съм жител на „Овча купел“ от 17 години, много добре ми е ясно какво се случва там, страшно е, каза още Каракачанов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари