Home Видео Каракачанов в "Дневен ред" - 17 юни 2014

Каракачанов в „Дневен ред“ – 17 юни 2014

Каракачанов: Президентът не е независим

Не вярвам, че президентът е независим и ще назначи такова правителство, което ще подготви и проведе честни избори. Това заяви в студиото на „Дневен ред“ по ТВ 7 лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той смята, че в служебния кабинет трябва да участват личности равноотдалечени от всички партии и хора, доказали се в обществото.

След изборите сме готови да преговаряме с всички партии, с изключение на ДПС. ДПС e етническа партия, монополизирала определени райони на България, в които вече трудно се говори български. Те са капсулирали цели региони, сепарират ги, превзели са ги икономически. Тази партия се вълнува само от собствения си икономически интерес, а не от този на електората.

Президентът беше длъжен да ни покани на днешния Консултативен съвет за национална сигурност, защото от нашата коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“, както и от Реформаторският блок, има избрани евродепутати, обясни Каракачанов.

Изборите трябва да са в период, който да даде възможност за активно участие. Няма как да са през лятото, когато активните и младите хора почиват. Смятам за 5 и 12 октомври за добри дати, коментира председателят на ВМРО.

Във връзка с въпроса за референдум за задължителното гласуване той обясни, че от две години в НС отлежава една друга подписка за допитване до народа относно членството на Турция в ЕС. Затова и ВМРО изпрати писмо на президента с искане и този въпрос да залегне в евентуален референдум. 

Обаче се оказва, че подписката, събирана от ГЕРБ е по-важна, отколкото събираната от нас. Това не е ли двоен стандарт, възмути се Каракачанов.

Той обясни, че за задължителното гласуване няма нужда да се провежда референдум, защото предложението се подкрепя и от БСП, и от „Атака“ и от ГЕРБ. Това се решава в закона за изборите, аргументира се лидерът на ВМРО и допълни, че единствено на ДПС не е удобно задължително гласуване, защото ще разбие техния политически монопол.

Той е категоричен, че политическият елит, който управлява 25 години по този безогледен начин, трябва да бъде сменен.

Още през 2006 г. аз и група депутати бяхме първите, които внесохме искане за задължително гласуване, за даване на правото на 16-годишните да гласуват и за образователен ценз. Тогава именно БСП и ДПС бяха на власт и отхвърлиха предложението ни. БСП не са узрели за това предложение, а искаха да ядосат ДПС. Не вярвам нито на ГЕРБ, нито на БСП – те са част от една и съща политическа схема за ограбване на България, уверено заяви той.

Когато създавахме нашата коалиция, идеята беше тя да се разширява. Няма нищо лошо НФСБ да се присъедини към съюза. Това е патриотична организация, с която ВМРО има допирни точки, продължи анализа си Каракачанов.

Той призова да се седне на една маса и партиите да се обединят около няколко национални приоритета, сред които демографска криза, здравеопазване, доходи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари