Home Видео Не бива Европа отново да изпада в дрямка

Не бива Европа отново да изпада в дрямка

Притеснявам се Западът да не тръгне по същия път, по който мина след атентатите в Ню Йорк (през 2001) и срещу парижкото издание „Шарли ебдо“ (през 2015), след които имаше маршове и демонстрации, но нищо не последва. Не бива отново Европа да изпадне в дрямка.

Това коментира лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание каза Красимир Каракачанов в „Събуди се“ по Нова телевизия по повод терористичните атаки във френската столица.

Според него радикалният ислям се е появил не без намесата на Запада. Под формата на борба за демокрация махнаха светски лидери като либийския Муамар Кадафи, Саддам Хюсеин в Ирак и Хосни Мубарак в Кайро. Ирак и Либия се разпаднаха, 2 млн. християни бяха прогонени и не чух нито една западна медия да се затъпи за тях, посочи Каракачанов.

Европа не бе фактор нито в Близкия изток, нито в Украйна, допълни той.

Лидерът на ВМРО смята, че трябва да има интеграция на ниво служби за сигурност, защото се видя, че „Ислямска държава“ (ИД) има добра организация в Европа.

Тероризмът в Париж би следвало да накара европейските лидери да мислят за единна и ясна европейска позиция и отстояване на европейските позиции, категоричен е Каракачанов.

Досега в Европа имаше изолирани терористични актове. Това, което се случи във Франция, трябва да покаже, че в Европа съществува много добре структурирана организация. В тази атака поне 20-30 души са пряко замесени, коментира още Каракачанов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари