Home Българите по Света Македонска телевизия спря интервю с Петър Колев

Македонска телевизия спря интервю с Петър Колев

Петър Колев от Щип, българин по усещане и отговорник на ВМРО за Република Македония, споделя в блога си запис на интервю с него, което е трябвало да бъде излъчено по една от македонските телевизии.

Телевизия „Телма“ обаче така и не пуска материала.

Какво казва Петър Колев в интервюто, което не би се харесало на властта в Скопие?

Ето част от думите му в отговор на питане на журналистката относно появили се в гр. Щип рекламни материали на лидера на ВМРО в кампанията за изборите на български държавен глава.

„Според мен е нормално г-н Каракачанов да потърси подкрепата на щипяни, защото връзките на ВМРО с Щип са огромни, и чисто исторически също. Легендарни водачи на Организацията – и Тодор Александров, и Иван Михайлов, за щипяни.

За моя радост голям брой граждани на Щип се включиха в изборите за български президент тогава. И в двете изборни секции в Македония убедително спечели именно кандидатът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Живот и здраве един ден Македония ще бъде член на Европейския съюз и тогава ще се правят избори за членове на Европарламента. Тогава ще има рекламни материали и на немски, и на холандски политици…“

Ето как Петър Колев описва личността на председателя на ВМРО: „Каракачанов не бих казал, че е ултранационалист, както го обявяват македонските медии. Той е човек с ясно патриотично чувство. Например, декларацията за признаване независимостта на Македония, прочетена преди много години от тогавашния български президент Желю Желев, е написана точно от Красимир Каракачанов.

Имайки предвид този исторически факт, от него трябва да се правят нужните изводи за отношението на Каракачанов към Македония.

Аз не познавам човек в България, който да има по-позитивно чувство към Македония от Каракачанов – и като държава, и като граждани на нашата република.

И именно заради това той винаги реагира най-бурно на глупостите, които се случват в Македония – антиквизацията и антибългарската кампания.“

Колев дава следните примери: „През 1994 г., когато имаше ембарго на Македония от гръцка страна, ВМРО организираше протести пред властта в България, за да бъдат отворени границите и пристанището в Бургас, за да може да се спаси македонската икономика.

Ами през 2001 г.? По време на войната единствено ВМРО протестираше и притискаше властта в София да помогне военно на Македония – и това се случи официално.

В тежките моменти ВМРО винаги е била на страната на гражданите на Република Македония и на самата държава.

България през цялото това време е заставала зад Македония, а ние в същото време им отговаряме с „окупатори, убийци, насилиници, асимилатори“. Ами историята? Та ние се опитваме половината от българската история да я присвоим.

И въпреки това България ни дава шанс да празнуваме заедно исторически дати, а ние постоянно ги обвиняваме, че са татари например.

Което е смешно. В България няма хора с дръпнати очи, с изключение на китайците на „Илиенци“, с усмивка казва Колев.

Пълен видеозапис от неизлъченото интервю на ТВ „Телма“ с Петър Колев можете да видите тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари