Home Видео Михов в ефира на ТВ Европа за нападките на БСП към Патриотите

Михов в ефира на ТВ Европа за нападките на БСП към Патриотите

Сигналът на Елена Йончева от БСП за оградата на българо-турската граница е насочен към Обединените патриоти. Тонът обаче преминава границите на опозиционност и критичност и влиза в обвинения с много тежък заряд.

Мнението изрази в ефира на ТВ Европа депутатът от Обединените патриоти и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов. Той е член на парламентарните комисии по образование и по отбрана. Народният представител призова компетентните органи да проверят случая и да излязат с решение дали има или няма нарушения.

Когато преди близо 3 години от Патриотичният фронт тогава предложихме законодателни промени и на практика с мнозинството стартирахме процедурата по изграждане на защитното съоръжение по южната ни граница, ние бяхме обвинявани в ксенофобия, в архаизъм, в това, че в Европа границите падат, а ние се ограждаме. Днес виждаме, че БСП е еволюирала. Тя разглежда тази защитна система вече като нещо изключително важно, изключително полезно за националната ни сигурност и елемент от стратегическата инфраструктура, което е похвално, посочи Михов.

Второто нещо, което трябва да кажа във връзка с този сигнал, е, че той е всъщност част от една стратегическа политика на БСП от последната половин година, която търсейки начин да постигне своите политически цели, се предефинира – от социална тя се превърна по-скоро в национална партия. И по време на президентските избори, и по време на предсрочните парламентарни избори БСП възприеха идеи, ценности, и дори манифестираха, и реторика от инструментариума на Обединените патриоти, допълни той.

По думите му днес те продължават със своята политика, а анализирайки поведението на парламентарната група на БСП е видно, че основното острие срещу мнозинството в Народното събрание е насочено срещу Обединените патриоти. Що се отнася до самата конкретика по въпроса каква е оградата, кой я строи, има ли изразходване неправомерно на държавни средства, естествено в България има органи и аз мисля, че дебатът трябва да бъде пренесен, защото той преминава границите на една опозиционност, на една критичност и влиза в обвинения, носещи много тежък заряд. И в този смисъл, мисля че е нормално компетентните органи да отворят конкретиката и да посочат кой и какво е направил, и има ли някакви нарушения, каза Милен Михов.

По темата образование и проблемите с приема на първокласници Михов заяви, че проблемът съществува в няколко големи града – най-вече в София. Дължи се на грешното разбиране за качеството на образованието, което дълго време се определяше нивото му като следствие на конкуренцията. По думите му това доведе да се възприеме от обществото, че има по-добри и не толкова добри училища. Затова и има пренасищане на някои училища, които надхвърлят капацитета и физическата среда за обучение и образование, а в други има свободен капацитет и възможности, които не се изразходват рационално.

Милен Михов е на мнение, че качеството на образование е задължение на системата, което трябва да бъде гарантирано независимо къде е детето. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари