Home Видео Патриотите предлагат автомобилите с газова уредба да плащат ½ данък

Патриотите предлагат автомобилите с газова уредба да плащат ½ данък

Освен за газовите уредби, предлагаме драстично намаление на т.нар. екологична компонента, която оскъпява данъка за старите автомобили, коментира заместник-председателят на ВМРО и заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов за „България 24“.

Той изразява надежда предложението да бъде подкрепено и от другите парламентарни групи в Народното събрание. Спешна промяна в закона за местните данъци са внесли в парламента депутатите от „Обединени патриоти“. То цели още от началото на следващата година данъкът за автомобилите с газови уредби да е 50% от този, който трябва да бъде платен. Само преди седмици парламентът одобри увеличение на данъците за стари автомобили.

Доказано е, че тези превозни средства не замърсяват околната среда или я замърсяват в най-малка степен, посочват в мотивите си от групата на патриотите.И определят като неправомерно гласуваното в данъчните закони увеличение на данъка точно за колите на газ, които обикновено са по-стари. Икономическата логика в 99% от случаите показва, че монтираните газови уредби се ползват с оглед на по-икономически изгодното гориво, мотивират се от групата. И напомнят, че контролът върху газовите уредби също е изключително завишен – всяка минава през преглед и е придружена от паспорт. По последни данни от 1 април тази година автомобилите, които се движат на газ у нас, са около 600 хиляди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари