Home Видео Последователни сме в действията си срещу радикализма

Последователни сме в действията си срещу радикализма

Юлиан Ангелов, депутат от Патриотичния фронт, политик от ВМРО и един от вносителите на закона за забраната за носене на облекло, прикриващо лицето на обществени места, гостува в „Референдум“ по БНТ с коментар по темата за забрана на бурките.

С оглед на факта, че радикалният ислям все повече атакува територията на Европа, включително на България, Ангелов смята, че сме длъжни да запазим светския характер на държавата и да защитим националната сигурност.

ВМРО и Патриотичният фронт са внесли две предложения в НС в тази посока. Едното е за промяна в Наказателния кодекс, с която се иска криминализиране на радикалния ислям, и второ –  за приемане на т.нар закон за забрана на бурките.

Предлаганият закон е част от мерките, които трябва да се предприемат от държавата, за да защити собствените си национални интереси и светския си характер, убеден е депутатът.

До момента законопроектът е приет от четири парламентарни комисии, от народни представители от различни политически сили, което говори, че за приемането му има широка подкрепа, обясни Ангелов.

Той обвини т.нар. правозащитни организации, наричайки ги псевдоправозащитни, защото не са реагирали, когато се нарушават правата на тези жени в Пазарджик, които са карани да носят бурки.

Лъжезащитниците всъщност целят да разграждат всичко българско, възмути се Ангелов.

Днес са 20, утре ще бъдат 50 тези, които носят след заплащане или по принуда това нетрадиционно за българските мюсюлмани облекло. Държавата ни не е длъжна да позволява подобни безумия, каза народният представител и изброи, че Италия, Франция, Белгия, Швейцария, Испания вече са забранили носенето на бурки – все светски и демократични държави. Той е убеден, че сега е времето за приемане на подобен закон и в България.

Нямаме нищо против религиозните убеждения на хората и техните права. Има обаче проблем с това чужди държави и чужди за нашите земи течения в исляма, както и в християнството, да бъдат налагани в България чрез пари, насила. Това е недопустимо, категоричен е Юлиан Ангелов.

ВМРО е последователна в позициите си и внасянето на този законопроект е продължение на борбата на партията срещу радикализма, заяви депутатът. Той напомни, че позицията на формацията е непроменена още от времето, когато ВМРО протестираше по време на съдебните дела срещу пазарджишките имами.

В анкетата, която е по поръчка на „Референдум“ на въпрос „Трябва ли според Вас въпросът с прикриване или скриване на лицето на публични места да бъде решен със закон?“ 87,2% отговарят утвърдително, 11,5% казват „не“, а 1,3% са без мнение. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари