Home Видео пресконференция-Благоевград

пресконференция-Благоевград

В Благоевград евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки отчете дейността си в Европейския парламент на съвместна пресконференция с народния избраник от Сандански Атанас Стоянов.

Заместник-председателят на ВМРО и член на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Джамбазки заема челно място по активност, сред всички 751 евродепутати.

Ангел Джамбазки и Атанас Стоянов с категоричност заявиха, че няма да допуснат блокада на ГКПП „Кулата“ от страна на протестиращите гръцки фермери.

Ако гръцките земеделци все пак блокират границата при ГКПП „Промахон“, ние не само ще подкрепим нашите превозвачи, но ще участваме в организацията на контраблокадата по всички гранични пунктове с Гърция. Няма да допуснем нито един камион с гръцка стока да влезе в България, а това означава и в другите страни от ЕС, категоричен бе Джамбазки.

Направихме среща с новия председател на ЕП и му казахме, че ако това се допусне, ние ще блокираме пътя и ще блокираме и други граници, заяви евродепутатът.

Според Джамбазки единодействието на българските евродепутати от последните дни по повод започналите нови протести на гръцките земеделци и заявките им за блокада на границата с България ще доведат до успех.

Атанас Стоянов, който също е заместник-председател на ВМРО, направи изчерпателен отчет за работата си в 43-тото Народно събрание като депутат от Патриотичния фронт. Той бе член на две парламентарни комисии – за младежта и спорта и околна среда и водите.

Стоянов е съвносител на 44 законопроекта, а в дните за парламентарен контрол е поставил 26 питания пред ресорните министри.

Стоянов има участие в създаването на законите за вероизповеданията, АПК, ГПК, за лекарствените продукти, бурките, за българите зад граница, ДДС, Закона за енергетиката, за отбраната. Сред темите, с които се ангажира през мандата, са АЕЦ „Белене“, задълженията на държавните болници, Закона за етажната собственост и възможността за съществуващ картел на пазара на горивата, незаконната сеч, бежанския поток, финансовото обезпечаване на читалищата и канализацията на селата Левуново и Лешница.

Пред министър Ивайло Московски Стоянов е поставял въпроса за транспортната схема в страната, пред министър Николай Ненчев – за статута на бившите военни поделения на територията на Област Благоевград, пред министър Владислав Горанов – за това кой плаща транспорта на фирмите, които доставят хляб в труднодостъпните планински села.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари