Home Видео "Референдум" от 17.01.2017 - участва Красимир Каракачанов

„Референдум“ от 17.01.2017 – участва Красимир Каракачанов

Каракачанов: Парламентът има нисък рейтинг, защото го командва правителството

България е парламентарна република, напомни лидерът на ВМРО

От 1994 година насам българските парламенти имат нисък рейтинг за работата си, защото дневният им ред се поставя от министерски съвет, а не обратно, както трябва да е.

Това заяви Красимир Каракачанов в „Референдум“ по БНТ. Той бе гост в предаването в качеството си на заместник-председател от квотата на Патриотичния фронт на 43-ото Народно събрание. Темата на дискусията в студиото бе „С какво ще се запомни 43-ото НС?“.

Каракачанов напомни, че по конституция страната ни е парламентарна република, а не премиерска или президентска. А от години насам сме свидетели, че дневният ред на работа на депутатите се свежда от изпълнителната власт – различните през времето правителства. Затова и е напълно закономерно българските граждани не одобряват работата на народните избраници.

В България има Конституция, заяви Красимир Каракачанов, като поясни, че когато три поредни парламентарни групи не могат да съставят правителство, влиза във функция президентът, който назначава служебно правителство и назначава дата за парламентарни  избори.

Според него е несериозно да се обсъжда удължаването на живота на 43-ия парламент, за да се промени избирателната система. Той беше категоричен, че е невъзможно технически подобна промяна да се извърши за два-три дена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари