Home Българите по Света Стрелци от България и Македония в приятелска надпревара

Стрелци от България и Македония в приятелска надпревара

Приятелски турнир по спортна стрелба се проведе в Кочани, Република Македония. Състезанието бе организирано от сдружение „Животно движение” – Щип, Македония.

Поканени бяха и гости от организацията на ВМРО в Благоевград – Македонско дружество „Вардар”, които подпомогнаха организацията на събитието.

С най-добрите си състезатели в надпреварата взеха участие Стрелкови клуб „Пирин“ – Благоевград, „Стрелячки клуб – Щип”, воден от треньора Драги Костадинов и домакините от „С.К. – Кочани” с треньор Сузана Трайковска.

От българска страна се включиха състезателите Любомир Кордев и Георги Спасов, водени от треньора Георги Самарджиев.   Надпреварата премина изключително оспорвано, в приятелски дух и честна игра. Състезанието се радваше на отлична атмосфера и бе посетено от повече от 30 души.

На първо място бе класиран Ангел Атанасовски от Щип, на второ – Сузана Трайковска от Кочани и на трето – Марио Зарков, също от Кочани. Бяха раздадени поощрителни награди и грамоти. Според участници и присъстващи това е едно добро начало и трябва да се провеждат много повече културни и спортни мероприятия между двете държави.

Добър източник на средства за подобни инициативи са предприсъединителните фондове от ЕС за Македония и по-специално – източния й район за планиране. Средствата от евросъюза са добра възможност за трансгранични начинания с България.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари