Home Видео Султанка Петрова в "България сутрин"-29.12.2016 г.

Султанка Петрова в „България сутрин“-29.12.2016 г.

Петрова: Отдел „Закрила на детето” трябва да се грижи единствено и само за правата на децата

Отнемат принудително три момчета от баща им. Къде са институциите?

Темата коментира д-р Султанка Петрова в „България сутрин” на телевизия Bulgaria ON AIR. Тя е член на Комисията по здравеопазване в Народното събрание и депутат от Патриотичния фронт. Петрова се занимава със случая на децата от Разград и е пряко ангажирана с него.

Три деца бяха отнети принудително от баща им. За това сигнализира бабата на момчетата Росица. Тя твърди, че децата са травмирани и че не ги е виждала вече два месеца, защото са под полицейска закрила.  

Отдел „Закрила на детето” трябва да се грижи единствено и само за правата на децата, каза д-р Султанка Петрова.

Според нея не е нормално да се извеждат по този груб и вулгарен начин децата от българските семейства.

Бащата и бабата ме потърсиха за помощ и подкрепа, защото за тях бяха изчерпани всички възможности, всички сигнали и жалби, разказа депутатът.

Д-р Султанка Петрова съобщи, че е информирала за случилото се и главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. Историята започва още през 2012 година, когато майката на децата за пореден път напуска дома и тогава децата са регистрирани в отдел „Закрила на детето”. През 2014 година майката напуска дома и заминава с родителите си в нейното родно село.

Децата я търсят непрекъснато по телефона, но тя не е правила опити да поддържа контакти с тях. Сега бащата е обвинен, че година и половина не се е грижил за децата. Как да не се е грижил, като виждаме как се гледат – децата са пълни отличници, коментира д-р Петрова.

Тя е категорична, че по случая трябва да се направи ревизия, защото има много неточности.

Седмица, след като бяха изведени от техния дом, с колеги и медии направихме посещение в Русе, за да чуем и другата страна – социалните работници, при които бяха настанени децата. Когато отидохме на посочения адрес, те се скриха в центъра и не ни отвориха, разказа д-р Петрова.

По думите ѝ децата не намират нито закрила, нито подкрепа в тези трудни моменти.

Отдел „Закрила на детето” трябва да се грижи единствено и само за правата и закрилата на децата, настоя Султанка Петрова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари