Home Българите по Света Тодор Петров в скопския „Вечер”: В България само българи няма!

Тодор Петров в скопския „Вечер”: В България само българи няма!

Оригинален поглед върху България публикува скопското издание „Вечер”. Очевидно раздразнени от изказванията на българския евродепутат Андрей Ковачев, вестникарите дават поле за изява на смехотворно известния председател на Световния македонски конгрес, „античкия македонец” Тодор Петров.

Статията му, озаглавена „В България има всякакви, само българи не!”, можете да прочетете в оригинал и да коментирате тук.

Според нея македонците в България са мнозинство, не живеем на балкански, а на македонски полуостров, културата на македонците е инкорпорирана като официална българска култура – очевидно поради липса на друга и т.н. Цитиран е Тодор Живков, който казва, че по-голямата част от висшите комунистически дейци у нас са македонци.

Надяваме се, че колегите от „Вечер” са дали поле на това четиво преди всичко за лятна отмора и хумор.

Иначе – няма как да не отбележим правдивата посока на разсъжденията на Тодор Петров. Да, действително в България има доста македонци. Твърде често те заемат високи държавни постове, редувайки се с тракийци, мизийци, бесарабски българи и т.н.

Чак да са мнозинство, не са. Биха могли да бъдат – когато Македония стане най-накрая част от България.

Но – генерално – Тодор Петров е на прав път: населението, което преобладава в Македония и България, е едно и също. Добре, щом господин Петров иска, нека го нарича и македонско.

8 август 2012

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари