Home Видео Веселинов - Канал 3 - 2 октомври 2019

Веселинов – Канал 3 – 2 октомври 2019

Искрен Веселинов: Във вторник сме готови с документ за Македония

Искаме ясно изпълнение на договора за добросъседство

Ако бъде дадено съгласие за присъединяването на Македония към ЕС, то да бъде под условие. Това условие ще бъде свързано с ясно изпълнение на договора за добросъседство, а именно приключване на работата на смесената комисия. Когато приключи работата, тогава ще започнат реалните преговори.

Това съобщи в студиото на предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по Канал 3 Искрен Веселинов, съпредседател на парламентарната група на ОП и заместник-председател на ВМРО.

Условието е логично, поясни той и допълни:

Имаме такива прецеденти, имало е например спор за границите, между страна член и страна кандидат-член. Когато приключат споровете, започва преговорният процес, подобна трябва да е и българската позиция.

Във вторник Красимир Каракачанов ще представи официално разработения документ. Това което очакваме е историческа истина, тя не подлежи на анализ, тя е ясно установима по документите, за които говорим, заяви Веселинов.

Народният представител от ВМРО се възмути:

Не може да пише, че Гоце Делчев е българин и в същото време да казват той се е натягал на Екзархията и едва ли не се е борил за българско гражданство. Европа ще почака членството на Македония, докато си говорят, ние не искаме да пречим на техния разговор. Или ще бъдат бързи и обективни, ще признаят пълната историческа истина, която извира от всеки един документ за тази епоха, или нека продължат с говоренето, а пък ще видят Европа през „крив макарон“.

Ние искаме Македония да бъде част от ЕС, желаем да бъдем в един съюз с Македония, да няма граници между нас, както и с Албания, не случайно се постави въпросът Албания да бъде включена в процеса, защото по този начин коридор № 8 придобива своя политически смисъл, заяви още Искрен Веселинов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари