Home Видео Веселинов-НТВ-28.01.2015 г.

Веселинов-НТВ-28.01.2015 г.

Веселинов: Случаят с високите сметки за ток е рецидив

Последните случаи с високите сметките за ток не е изключение, а е рецидив. Случва се всяка година и нека не забравяме, че заради това дори хора се самозапалваха. Това заяви в „Здравей, България” по Нова телевизиязаместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, депутат от Патриотичния фронт. Той е и председател на парламентарната комисия за наблюдение на дейността на ДКЕВР.

Истерия в обществото настана с получаването на двойни фактури за ток от ЕНЕРГО-ПРО. От Патриотичния фронт отново повдигнаха въпроса за отнемане на лицензите и на трите електроразпределителни дружества на територията на страната.

Веселинов обясни какво ще се случи, ако се отнемат лицензите им – ще трябва да влезе друг доставчик, който да продава на крайния клиент стоката си. В тази държава има някакви правила и ако няма респект от държавата,очевидно всеки монополист може да прави каквото си иска, каза той.

Държавата трябва да накара един монополист да изпълнява задълженията си. Масови са случаите, в които инкасаторите не минават с месеци и пишат прогнозни суми. След това се получава така, че при изравняването плащаме проценти от предишни сметки, коментира Искрен Веселинов и подкрепи тезата на другия събеседник в студиото Мартин Димитров от Реформаторския блок, че ако няма държавна реакция, всеки монополист ще е свободен да прави каквото си иска.

Народният представител от Патриотичния фронт напомни, че процедурата за отнемане на лиценза е започвала преди година, но нищо не се прави. И това при условие, че един предишен състав на ДКЕВР установи, че има много сериозни нарушения на ЕРП-тата. Броят на нарушенията е 1800, възмути се Веселинов.

Една от най-често срещаните грешки е смяната на електромер, без да присъства собственикът. Огромна част от хората се жалват и от два-три пъти завишени сметки в сравнение с миналата година. Подаването на по-ниско напрежение пък означава по-голяма консумация. Така обаче съществува риск и за електроуредите да бъдат повредени, обясни още заместник-председателят на ВМРО. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари