Home Видео Веселинов в "Тази сутрин" - 12.04.2017

Веселинов в „Тази сутрин“ – 12.04.2017

Веселинов: Волята на избирателя беше да правим компромиси

Важното е, че се преосмисля философията „постна пица”, коментира той в „Тази сутрин” по bTV

Волята на избирателя беше да правим компромиси, иначе една от политическите сили щеше да има 121 мандата и да реализира политиките си.

Това каза в студиото на „Тази сутрин” по bTV Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО и депутат от коалиция „Обединени патриоти”. Той е и участник в преговорите с ГЕРБ за съставяне на управленска програма и правителство.

Имахме заявка за 300 лв. минимална пенсия, искахме подкрепа, за да управляваме с тази заявка, след като не получихме необходимия брой гласове, очевидно се търсят компромиси, коментира той.

Според него важното е, че започва политика за размразяване на доходите и преосмисляне на затягането на коланите и на философията „постна пица”.

Той увери, че няма да се вдигат само минималните пенсии.

Мерките, които сме предвидили, ще засегнат не по-малко от 2/3 от пенсионерите и ще има осезаем ръст на техните доходи, обеща Веселинов.

На въпрос откъде ще дойдат допълнителните пари за увеличението на пенсиите, той отбеляза, че това ще стане от повишаването на приходите. Дори в момента бюджетът събира повече пари, отколкото е предвидено в разчетите, отбеляза Веселинов.

Нищо не е договорено, докато не е договорено всичко. Докато не подпишем споразумението, няма да даваме подробности по него, обобщи той преговорите с ГЕРБ до момента.

Властта не е фетиш за Обединените патриоти, каза още Веселинов.

Имали сме множество възможности да бъдем в нея на всяка цена и не сме го правили, изтъкна той.

По думите му министерски кресла все още не се обсъждат. Разговорът за тях ще започне след Великден.

До края на годината минималната пенсия ще стане 200 лева, потвърди в предаването „Тази сутрин” бившият финансов министър Владислав Горанов от ГЕРБ, който също е участвник в преговориге с Патриотите. Това ще стане на две стъпки – от 1 юли на 180 лева, и от 1 октомври – на 200 лева. По думите му за тази година това ще струва на бюджета под 100 млн. лева. За следващите години сумата расте и ще е под 300 млн. лв. за 2018 г.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари