Home Видео ВМРО подкрепя добруджанци срещу добива на въглищен газ

ВМРО подкрепя добруджанци срещу добива на въглищен газ

Българското обществото никога не е запознато с това какви договори се сключват от държавата. Решението на правителството е, че ще има проучване за нефт и газ в Добруджа, без повече подробности.

Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в ефира на „Нюз 7“

Темата на предаването „Още от деня“ бе официалното решение на служебното правителство от 26 август, с което се разрешава започване на проучване за въглищен газ в района на Каварна. Той отправи остра критика към държавните институции за непрозрачната политика.

Трябва да има обществено обсъждане поне с хората, които живеят във въпросните райони. Крайно време е да започне да се работи в интерес на гражданите, заяви Ангелов, като посочи, че държавата абдикира и продължава да държи обществеността на тъмно за сделките, които сключва.

В басейна Хан Аспарух в Черно Море има залежи на природен газ, но вместо да инвестираме в добив, който е много по-икономичен, ние даваме поле за проучвания, които застрашават природните ресурси, допълни организационният секретар на ВМРО.

Юлиан Ангелов припомни, че още през 2011 г. от ВМРО се обявяват твърдо против добива на шистов газ у нас, а сега ще застанат и зад протестиращите в Добруджа, които не искат американската компания „Парк Плейс Енерджи Корп“ да извлича газ от въглищата в района.

Припомняме, че Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО поиска спиране на всякакви новопоявяващи се проекти за добив на газ в района на Добруджа и спешна информационна кампания за ползите, загубите и опасностите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари