Home Видео Юлиан Ангелов в "Офанзива"- 2 декември 2017

Юлиан Ангелов в „Офанзива“- 2 декември 2017

Юлиан Ангелов: Успяхме да наложим неща, които не са се случвали в българската политика от години

Част от нещата, които сме обещали на избирателите, се случват по-бавно, отколкото ни се иска. Когато участваш в управлението на една страна, трупаш не само позитиви, но и негативи, каза  секретарят на групата на Обединените патриоти Юлиан Ангелов.

Отговорът ни към ДПС винаги е бил според начина, по който те отправят към нас обвинения или използват езика на омразата към нас или към избирателите, които са избрали Обединените патриоти. В декларациите на ДПС в последните им активности са насочени да плюят, омаскаряват и изопачават информация, свързана с Обединените патриоти с цел да ни злепоставят пред обществото и Европа. Ние няма как да им го позволим свободно да го правят! Винаги им отговаряме по начина, по който те отправят нападки към нас.

Това каза в ефира на предаването „Офанзива с Любо Стоянов“ по Канал 3 секретарят на групата на Обединените патриоти Юлиан Ангелов.

Напрежението не го търсим ние. Ако някои търси електорално повишаване, това най-вероятно е ДПС, защото те правят провокациите и те използват езика на омразата срещу нас. Те бяха смъкнати от третото място в българската политика и на президентските избори, и на парламентарните, където Обединените патриоти ги изпревариха. Появи си и нов играч – ДОСТ. Целта на ДПС, използвайки тази реторика срещу нас, е да върнат поне част от електората си, за да се върнат на старите си позиции, така че няма как Обединените патриоти да печелят от това, че ДПС искат да си върнат електората, използвайки обидни думи и квалификации към нас, коментира още той.

Когато участваш в управлението на една страна, трупаш не само позитиви, но и негативи, но това нас не ни притеснява. За нас е важно нещата, които сме поели като ангажимент и които сме включили в управленската програма и политиките, да се извършат през този 4-годишен мандат. В крайна сметка политическите партии са създадени именно затова да участват в управлението и да наложат своите виждания. И преди изборите, и след тях ние сме водили разговори и сме направили една обща програма за управление на страната, не сме направили самоцелно участие във властта, защото можехме да го направим предходния парламент и предходното правителство, когато имаше към нас покана да участваме заедно с Реформаторите, АБВ и ГЕРБ в обща коалиция в изпълнителната власт, включително и ни бяха предлагани министерски постове, но ние отказахме. Управлението за нас не е самоцел. Можехме да го направим и предходния кабинет, но отказахме, продължи с коментара си Юлиан Ангелов.

Това, което още не сме направили за избирателите, които са ни подкрепили, е че част от нещата, които предлагаме да се случват, се случват по-бавно, отколкото на нас ни се иска. За съжаление обаче нещата не могат да се случат толкова бързо, всичко се случва в рамките на възможностите, но в крайна сметка ние не се отказваме от нашите неща и продължаваме да ги следваме. Успяхме обаче да наложим неща, които не са се случвали в българската политика от години като увеличаването на минималната пенсия, ако щете, и признаването на българското малцинство в Албания – тема, по която патриотите работеха години наред, Договорът за добросъседство с Македония, който също считахме, че е нещо важно и че е крачка в решаването на проблемите на Балканите, включително и отделянето на повече средства в сектор сигурност – неща, за които винаги сме говорили се случват, но някои неща се случват по-бавно, заяви секретарят на групата на Обединените патриоти.

Това, че една социологическа агенция даде малка преднина на ДПС и те са малко над нас, което е в рамките на статистическата грешка, и на парламентарните избори социолозите даваха, че ДПС ще е трета политическа сила, но в крайна сметка се оказа, че ние сме третата политическа сила. Това, че запазваме равнище и избирателите дават доверие на Обединените патриоти, показва че евентуално пак ще бъдем трета политическа сила, а това означава че нещата, които сме поели като политически ангажимент, ги следваме, каза още той. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари