Home Видео За контрол на цените на стоките от първа необходимост и лекарствата

За контрол на цените на стоките от първа необходимост и лекарствата

Искрен Веселинов: Трябва да се въведе контрол върху цените на стоките от първа необходимост и лекарствата

Така ще се бори спекулата, смята народният представител от ВМРО

За втори път в рамките на две години сме свидетели на спекулативно покачване на цени, за което няма обективни предпоставки. Преди обект на поскъпване бяха хлябът и стоки от първа необходимост – като проблемът не беше при производителите, а при търговските вериги. Сега например са материалите, които заради COVID-19 изчезнаха от аптеките и се появят на много по-високи цени по сайтове или складове. ЗАтова е необходим подходящ механизъм, който да е достатъчно публичен и да гарантира поносими надценки.

Това заяви в предаването „В мрежата“ по Телевизия „България 24“ Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“. Той разви инициативата на ВМРО в новия Закон за извънредните мерки да се впише, че се въвежда контрол върху цените на стоките от първа необходимост и лекарствата, за да се ограничи спекулата.

Няма как да задължим търговците да продават на загуба, и не това е целта на предложението ни, посочи той и допълни, че трябва търговците да бъдат задължени всяко едно от звената по веригата да слага поносима надценка за крайния потребител. За да не се стига до случая, който цитираха от КНСБ, че един литър дезинфектант е достигнал цена 900 лв.

Веселинов призна, че още няма постигната подкрепа на ГЕРБ за тази идея, но ВМРО ще се опита да я реализира заедно с управляващите, колкото се може по-бързо.

На въпроса на водещата Светослава Рудолф как ще коментира виждането на главния прокурор Иван Гешев за евентуално въвеждане на военно положение Искрен Веселинов отговори, че още няма никакви предпоставки за военно положение.

В края на предаването се коментира изявлението на Волен Сидеров, че е открил лекарство против коронавируса още преди 6 години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Коментари